TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Hétfőig lehet szavazni az Adventi Ünnepre a Bazilikánál, hogy egyetlen magyar helyszínként Európa legjobb adventi vására legyen.

A European Best Destination által szervezett közönségszavazásokon tavaly több mint 1,3 millió ember szavazott, és választotta meg többek között az öreg kontinens legjobb adventi vásárait is. Egy magyar helyszín és rendezvény, a Szent István téri Adventi Ünnep a Bazilikánál a tavalyi előkelő 9. hely után, idén is felkerült a top 20-as sortlistre. Hogy Budapest belvárosának karácsonyi rendezvénye az újabb megmérettetésen még jobb helyezést érhessen el, ahhoz december 11-ig bárki hozzájárulhat. Csak egy szavazatot kell leadni a https://rebrand.ly/bestcd20d weboldalon.

 


Belváros-Lipótváros polgármestere kapcsolja fel az ünnepi fényeket

Európai szellemiség a forralt boron túl
Az Adventi Ünnep a Bazilikánál jó eséllyel pályázik rá, hogy ismét az élmezőnybe kerüljön, és nemcsak azért, mert egyedüli magyar aspiránsként szerepel a húsz jelölt között, hanem azért is, mert sok újítással készült a félmilliónál is több látogató fogadására.

Még a karácsonyi vásárok olyan elengedhetetlen kellékét is igyekeztek „megújítani”, mint a forralt bor, így a Szent István téren alacsony glikémiás indexű változata is kapható ennek az italnak, azaz a cukorbetegek is bátrabban fogyaszthatnak belőle. A szervezők fontosnak tartják, hogy a gyerekeknek épített korcsolyapálya ne hagyományos jégborítású legyen, mert annak üzemben tartása rengeteg energiát emésztene fel, helyette egy időjárástól függetlenül használható felületet hoztak létre a tér közepén. Itt tör az ég felé az a gigantikus karácsonyfa, ami csak nevében „fa”, hiszen egy fenyőt sem kellett kivágni érte. A vásár fegyelmezett hulladékkezeléssel és a vendéglátásban használt környezetbarát anyagokkal járul hozzá a fenntartható Budapesthez, illetve szeretné az ország kulturális értékeire is ráirányítani az ide látogató turisták figyelmét, így megjelenést biztosít színházaknak és turisztikai szempontból fontos helyszíneknek is.

 

Elbűvölő vizuális élmény
A vásár idei újdonsága, a sötétedés után minden egész órában induló káprázatos 3D kisfilm, melyen nyolc grafikus, három hónapon át dolgozott.  A kisfilmet olyan speciális technikával gyártották le és olyan különleges eszközökkel vetítik le, hogy egy, a 3D mozikban megszokott vizuális élményt kapjanak a látogatók, ám ezúttal szabadtéren. Négy nagy teljesítményű lézerprojektor sugározza a karácsonyi mesét a bazilika 44 méter magas és 1000 négyzetméteres „vásznára”, ami világviszonylatban is egyedülállónak számít.

 

Nagy a küzdelem, de megéri
Porto polgármestere, Rui Moriera szerint jó volt látni, hogy az emberek pozitív célok érdekében is mozgósíthatóak, amikor tavaly több tízezren szavaztak a városukra a brüsszeli székhelyű, független European Best Destinations utazási portálon. Budapest is valami hasonló összefogást szeretne annak érdekében, hogy az Adventi Ünnep a Bazilikánál a magyar fővárosra irányítsa az európai utazók figyelmét egy ilyen turisztikai szempontból kiemelten fontos időszakban. Tavaly a fővárosban 9 százalékkal nőtt a vendégek és 9,2 százalékkal az eltöltött éjszakák száma 2015 decemberéhez képest, és ha ez a szavazás hozza a kellő felhajtóerőt, akkor a becslések szerint, a rekordév adatai is megdőlhetnek.

Nicholas Martin a Bordeaux-i Turisztikai Hivatal igazgatója a városuk 2015-ös sikere után 10.7 százalékos növekedést tapasztalt a helyi Merignac repülőtér forgalmában, illetve 12,26 százalékos bevétel emelkedést a szobaárak tekintetében. Ilyen adatokat minden világváros szívesen látna a karácsonyfája alatt!

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése