TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

2017. október 11-12-én Dubajban rendezték meg a World Sustainability Congress eseményt, melyen a világ számos országából – többek között Magyarországról - vezető nagyvállalatok vehették át a Global Sustainability Award elismerést.

A Fenntarthatósági Világkongresszus nemzetközi szakmai szervezet, mely az üzleti, non-profit és kormányzati szektorokat bevonva gyűjti, terjeszti és honorálja a világszerte kifejlesztett legjobb fenntarthatósági gyakorlatokat. A Kongresszus évente rendezett konferenciájának idén Dubai adott otthont; az esemény védnöke Mohammed Bin Rashid al Maktoum sejk, az Egyesült Arab Emirátusok miniszterelnöke, Dubai uralkodója volt. A konferencia előadásai és az ott folytatott műhelybeszélgetések évek óta hidakat építenek a nyugati és keleti félteke sokszínű üzleti kultúrái között – az Egyesült Államoktól Németországon és Anglián keresztül Malajziáig és Kenyáig több tucat nemzet képviselteti magát.

 

 

“Nagyon örültünk neki, hogy idén nemcsak nagyvállalatok, hanem a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara részvételével szervezet is pályázott Magyarországról. Ez azt mutatja, hogy a nemzetközi mezőnyhöz hasonlóan már itthon is felismerik a fenntarthatóság értékét és integrálják a működésükbe, hiszen az elismerés egy út, ez esetben egy megvalósított stratégia. Magyarország lassanként felzárkózik a globális élmezőnyhöz. Ezek az elismerések ismét azt bizonyítják, hogy a magyar cégek már nem csak tanulni, de kifejleszteni és megosztani is tudnak nemzetközileg versenyképes legjobb üzleti gyakorlatokat.”– mondták a BrandTrend tulajdonosai.

 

A BrandTrend-del közösen készített pályázatok elismeréseit most a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara mellett a  Provident, a Fornetti  és a COOP nevében Dubajban vette át dr. Jánosy Zsuzsanna és Kőszegi András, a BrandTrend tulajdonosai, márkatanácsadók.

 

Szintén újdonság, hogy a sustainable leadership, mint vezetői magatartás itthon is meghonosodni látszik, hiszen idén két vállalattól is elnyerte vezető ezt az elismerést. Szirmák Botond, a Provident vezérigazgatója és Bánhidi Attila regionális kereskedelmi és marketing igazgató vezetése alatt a vállalatok úgy léptek növekedési pályára, hogy az érintettjeikkel közösen törekedtek értékek teremtésére.

 

A magyarországi vállalatok olyan nemzetközi mezőnyben szerepeltek, ahol többek között a Huawei, Ericsson, SAP, Dubai Airport vezetői vehették át az elismeréseket a különböző kategóriákban.

 

A BrandTrend társtulajdonosa, dr. Jánosy Zsuzsanna vette át azt a plusz elismerést, amit a a BrandTrend magyarországi, a szervezet partnereként a fenntarthatóságért végzett tevékenységért adott át dr. R. L. Bhatia, a World Sutainability Congress alapítója.

A BrandTrend korábban az alábbi vállalatokkal készített már, mutatott be nemzetköz környezetben és nyert nemzetközi fenntarthatósági elismeréseket:

Lidl, OMV, Hell, E-ON, Richter Gedeon, Coca-Cola és Telenor.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése