TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Idén is meghirdette dolgozói között a Bringázz a munkába! programot a Tigáz. Az akció lényege, hogy a kerékpárral megtett kilométerek arányában támogatnak egy-egy in-tézményt. A vállalat önkéntesei csaknem 60.000 kilométert bicikliztek, így a cég több mint 1 millió forinttal támogatja a Dévény Anna Alapítványt.

Idén júniusban is kezdetét vette a Tigáz, immár hagyományosnak mondható Biciklizz a Munkába programja, melynek lényege, hogy munkatársai a környezetkímélő biciklizést válasszák a szennyező közlekedési eszközök helyett. A teljesítményt bringanaplóban vezetik és A lelkes bringázók teljesítményének köszönhetően a Tigáz 1,1 millió forinttal támogatja a Dévény Anna Alapítványt.

 

 

A Dévény Anna Alapítvány a negyedik az eddig támogatott intézmények sorában, hiszen az első évben a gyermekegészségügynek adományokat gyűjtő Aranyág Alapítvány, 2015-ben a mozgáskorlátozott gyerekek oktatási, nevelési feltételeinek, életkörülményeinek javításáért dolgozó Zsótér Pál Alapítvány, tavalyi évben pedig a debreceni Csodakutya Alapítvány volt a program kedvezményezettje.

 

A kezdeményezés időtartama alatt a Tigáz önkéntesei naplóban rögzítették a mért időszak minden megtett km-ét, melyekből végül összegyűlt az adomány. Az elmúlt években letekert több százezer kilométer elég lenne ahhoz, hogy csaknem hétszer megkerüljük a Földet.

 

A Biciklizz a Munkába programmal a résztvevők nem csupán a segítő módszer alkalmazását támogatták, hanem vállalásukkal sokat tettek a környezetért és saját egészségükért is. Mi sem mutatja ezt jobban, mint az, hogy amennyiben a dolgozók a közel 70 ezer kilométeres távolságot autóval tették volna meg, úgy több mint 15 tonna szén-dioxid került volna a légkörbe.

 

Viktor Jánosné, a kuratórium elnöke a következő szavakkal mondott köszönetet az adományért:

„A Dévény Anna Alapítvány nevében köszönetet mondok mindenkinek, aki a Biciklizz a Munkába programban közreműködött. Köszönjük a TIGÁZ Vezetőségének a szervezéssel járó munkát, nem utolsósorban azt, hogy ebben az évben Alapítványunkat választotta. Ez úton is szeretnék megemlékezni az idén elhunyt Dévény Annáról, aki a módszer megalapítója és kifejlesztője volt. Dévény Anna speciális manuális technikáját továbbra is a tőle kapott iránymutatások alapján alkalmazzuk, az Önök segítségével immár még több gyermek esetében. Még egyszer köszönjük a részünkre nyújtott támogatást.”

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése