TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

A reggeli a szövetségesed

8181
Sok családban a sűrű hétköznapok, a munka, az iskola napi futószalagja mellett néha a szükségesnél kevesebb szó és energia jut az egészséges táplálkozásra és életmódra. Pedig az ilyesmi a hidegebb idő beköszöntével legalább annyira fontos, mint a jó jegyek és a munkahelyi dicséretek begyűjtése. A Cornexi dietetikusa mindannyiunk számára hasznos ismeretekkel és tanácsokkal szolgál, hogy jó formában lehessen a család az őszi szezon közepén is.

Vitathatatlan, hogy a reggeli rohanásban sajnos, olykor elfogy a lendület, emiatt sokszor nem fér bele az életünkbe, hogy minden reggel egészséges ételt készítsünk magunk számára, pedig ilyenkor a legalacsonyabb a vércukorszintünk, így ha kimarad a reggeli étkezés, egész nap nem tudjuk kontroll alatt tartani az éhségérzetünket.

 

„Hogy jól teljesítsen a gyermek az iskolában, a felnőtt a munkahelyen, az első, hogy az étrendre figyelünk” – hívja fel a figyelmet Kleiber Krisztina a Cornexi blog bejegyzésében. „Egy tápláló reggeli elfogyasztása elsősorban azért kihagyhatatlan, mert biztosítja a délelőtti energiaszükségletünket. Azáltal, hogy beindítja az anyagcserénket, elfogyasztása javíthatja a szellemi teljesítményt, hozzájárulhat a figyelem, a koncentráció fenntartásához, de mérsékelheti az elhízás veszélyét is. Mindehhez elengedhetetlen, hogy a napindító étkezés komplett legyen: tartalmazzon lassan felszívódó szénhidrátot (teljes kiőrlésű gabonák, zab), fehérjét, zsírt, rostot, ásványi anyagokat és vitaminokat” – teszi hozzá a dietetikus.

 

Napjainkban szerencsére már több gyorsan elkészíthető és egészséges reggeli közül választhatunk. „A Cornexi zabkásáival kitűnően indítható a nap, ugyanis 2-3 perc alatt elkészíthetőek, ráadásul megfelelő mennyiségben tartalmazzák a tápanyagokat, a zabpehely miatt a szénhidráttartalma lassú felszívódású, ezért lassan emeli meg a vércukorszintet. A diétázóknak szintén ajánlom, mert pontosan annyi kalóriát tartalmaz egy tasak zabkása, amennyit szükséges bevinni a szervezetünkbe, tehát minden adott benne, amitől egy reggeli teljes értékűnek tekinthető” – mondja a táplálkozási szakember.

 

Az iskoláskorú gyermekek egy részét gyakran nehéz rávenni a reggeli elfogyasztására. Kleiber Krisztina mosolyogva meséli: „Nálunk a közös reggeli, annak közös elkészítésén alapszik. A gyermekeim szeretik, ha ők maguk is tevékenyen indíthatják a napot, hasznosnak érezhetik magukat, így megtanulták használni a vízforralót, és az alatt a két perc alatt, ameddig elkészül a reggeli zabkása, pont be tudják vetni az ágyukat…”

 

Megköszönve a márka követőinek a támogatását, illetve eleget téve a számtalan egészséges táplálkozással kapcsolatos megkeresésnek, a Cornexi összeállított, és a blogján közzétett egy hétnapos mintaétrendet, amely mind a felnőttek, mind a gyermekek számára hozzájárulhat ahhoz, hogy energiával telve induljon az ősz.

A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése