TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Négy középfokú oktatási intézményt, és ezzel több mint 2500 középiskolai tanulót támogatott a gumigyártó, mintegy 8 millió Ft értékben.

A Hankook Tire Magyarország Kft. idén újabb pillérrel bővítette társadalmi felelősségvállalás programsorozatát. A vállalat ezúttal a Fejér, Tolna és Bács-Kiskun megyei műszaki/technikai középiskoláknak kínált támogatási lehetőséget. A program célja, hogy segítse a középfokú tanintézményeket eszközparkjuk korszerűsítésében, bővítésében, és ez által hozzájáruljon a középiskolai tanulók magas szintű elméleti és gyakorlati képzéséhez. Pályázni mind az elméleti (asztali számítógép, laptop, tablet, ipad), mind pedig a gyakorlati oktatást segítő eszközök (szerszámok, gépek) beszerzésének támogatására is lehetett.

 

A pályázat idei nyertesei a BSZC Kalocsai Dózsa György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, a DSZC Bánki Donát Gimnáziuma és Szakgimnáziuma, a Dr. Entz Ferenc Mezőgazdasági Szakközépiskola Eötvös József Szakképző Iskolája és Kollégiuma, és a DSZC Dunaferr Szakközépiskolája és Szakgimnáziuma. A négy intézményben több mint 2500 diák tanul technikai/műszaki szakirányon, mintegy 250 oktató segítségével.  Az elnyert összeget az iskolák infrastrukturális beruházásokra - zömében számítógép parkjuk bővítésére, valamint a gyakorlati képzést biztosító tanműhelyek eszközparkjának frissítésére, kibővítésére - használták fel. A Hankook támogatásának köszönhetően az iskolából kikerülő diákok naprakész, a piaci igényekkel lépést tartó tudás birtokában fejezhetik be középfokú tanulmányaikat, ami nagyban megkönnyíti majd elhelyezkedésüket is, ezáltal jótékony hatást gyakorolva a három megye munkaerő piaci helyzetére.

 

„Egy ipari vállalat igazgatójaként nagyon fontosnak tartom a technikai/műszaki végzettséget adó középfokú oktatási intézmények támogatását. Annál is inkább, mert úgy látom, hogy egyre kisebb a kétkezi munka presztízse, pedig soha nem volt ekkora szükség jó szakemberekre. Ehhez a Hankook Tire az iskolák infrastrukturális beruházásainak támogatásával tud a leginkább hozzájárulni. Naprakész, versenyképes tudás birtokában az iskolából kikerülő fiatalok sokkal könnyebben tudnak majd elhelyezkedni, és nagyon reméljük, hogy sokan közülük minket választanak majd.” – mondta el Hwang Seong Hak, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

 

A Hankook Tire Magyarország Kft. hosszú távon tervezi működtetni Oktatási Pályázati Programját, ezért arra biztatja a műszaki/technikai középfokú intézményeket, hogy kövessék figyelemmel a program alakulását a www.hankookpalyazat.hu weboldalon és jövőre pályázzanak újra.

A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése