TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Lehet-e egy olvasásra buzdító program sikeres manapság? Bük városnak erre határozott válasza van: 2014 óta nagy sikerrel rendezik meg minden évben „Olvasószemüveg” névvel létrehozott író-olvasó találkozójukat, melynek szeptemberi vendége Koncz Zsuzsa és Karafiáth Orsolya volt.

Bükről általában a kiváló minősítéssel rendelkező gyógyvíz, és az aktív kikapcsolódást kínáló, széles skálán mozgó programlehetőségek jutnak először az ember eszébe. Ám azt kevesen tudják, hogy a híres város kiváló kulturális rendezvény sorozatokat is szervez az idelátogatóknak.

 

 

Immáron 2014 óta hirdeti meg folyamatosan minden évben Olvasószemüveg elnevezésű író-olvasó találkozóját a város, melynek olyan híres vendégei voltak eddig, mint Nagy-Bandó András, Müller Péter vagy Varró Dániel.

 

A program egyik szülőatyja, Tóth Tamás a Büki Művelődési- és Sportközpont, Könyvtár intézmény vezetője szerint ezzel a rendezvénnyel elsődleges céljuk az olvasás megszerettetése az érdeklődőkkel, illetve egy-egy olyan nézőpont bemutatása a meghívott művészek által, ami nem feltétlenül általános, mondhatni provokatívabb.

 

„2012-ben, egy könyvtári TÁMOP pályázat miatt kezdtünk bele ebbe a programba, ami a TudásTárHáz címet viselte és az évek során egyre népszerűbb lett, nem csak az itteni lakosok, hanem az idelátogató turisták körében is. Egy olyan egyedi lehetőséget szerettünk volna kínálni, ami egyszerre előadás, kulturális élmény és aktív kikapcsolódás is. Az évek során volt már például ismeretterjesztő, prevenciós estünk is Zacher Gáborral. Neki például akkora sikere volt, hogy dupla előadást kellett szerveznünk. A projektet az ötletgazda és egyben az intézményvezető-helyettese Haizler Lászlóné vezeti ” – nyilatkozta Tóth Tamás.

 

A magyar irodalom népszerűsítését kiemelten fontosnak tartják a szervezők, ennek jegyében szeptember 18-án Koncz Zsuzsa és Karafiáth Orsolya kalauzolta el a nézőket a kultúra világába. A két művész találkozott már hasonló keretek közt egymással, aminek nagy sikere volt, így természetesen örömmel vállalták a felkérést a folytatásra.

 

Az Olvasószemüveg rendezőinek további, 2018-as tervei közt szerepel a bloggerek és influencerek bevonása a programba, hiszen Tóth Tamás elmondása szerint a mai fiatalok figyelmét elsősorban így lehet megragadni. „Érdekes tapasztalat az, hogy a mostani tinédzser korosztályt hogyan szoktatta vissza az olvasásra az online platformokon jelenlévő bloggerek világa. Ez mindenképpen egy érdekes aspektus, hogyan talál új platformot az olvasás szeretete, ezért számunkra is nyilvánvaló volt a program efelé való bővítése. Ezzel azt hiszem, sikerült egy, az eredeti célján is túlmutató rendezvénysorozatot létrehoznunk, amire kollégáimmal együtt nagyon büszkék vagyunk” – mondta el a szervező.

A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése