TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Várost szépítettek a műegyetemisták

8132
Idei Önkéntes Napjukon kerítést festettek, közterületeket tisztítottak, illetve több bölcsőde, óvoda, iskola és idősotthon felújításában segédkeztek.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Egyetemi Hallgatói Képviselete nemes tradícióit gazdagítja, hogy immár hetedik éve minden ősszel Önkéntes Napot szerveznek, amely során a diákok ízelítőt adnak, és jó példát mutatnak önzetlenségből. Ezen a napon Campusuk tágabb környezetének, a XI. kerületnek a megszépítéséhez nyújtanak segítséget. A csinosodás kézzelfogható és szemmel látható eredményén túl a felsőoktatási intézmény egészét megmozgató esemény a társadalmi szerepvállalás, a szolidaritás és a segítségnyújtás fontosságára hívja fel a figyelmet.

 

A BME Önkéntes Napjának sikeréhez nagyban hozzájárul a Poli-Farbe Vegyipari Kft. támogatása. Ugyanis hazánk meghatározó, magyar tulajdonban álló festék- és vakolatgyára biztosítja a szükséges minőségi festékanyagokat. A fiatalok megújították a Mogyoróskert Bölcsődét, az Alsóhegy Utcai és a Keveháza Utcai Óvodákat, a Pajkos és a Bükköny Óvodát, az Őrmezei Általános Iskolát, illetve a Bánk bán utcai idősotthont és az Újbudai Idősek Házát.

 

 

A Bács-Kiskun megyei Bócsa községben működő Poli-Farbe Kft. családi vállalkozásból lett a magyarországi kis- és középvállalkozási szektor fontos szereplője, több mint 230 embernek adva munkát. Éves árbevétele meghaladja a 10 milliárd forintot. A családi indíttatás megnyilvánul a vállalat közösségi értékelvű társadalmi felelősségvállalásában is. Szerepet játszik abban, hogy a Poli-Farbe a Magyar Olimpiai Bizottság arany fokozatú támogatója, de tetten érhető abban is, hogy a vállalat elkötelezett partnere az önkéntességi alapon szerveződő közösségsegítő eseményeknek. „Mélyen hiszünk abban, hogy az emberek jobb sorsa önmagunk javulásával kezdődik. Magunkon segítünk, hogy másokon segíthessünk. Ez éppúgy az önkéntesség alapja, mint egy jól működő vállalkozásé” – mondta Szabó Antal, a Poli-Farbe Kft. ügyvezető igazgatója.

 

A festék- és vakolatgyár az elmúlt csaknem 25 évben több tízmillió forint értékben adományozott minőségi magyar festékeket a társadalmi célú felelősségvállalás jegyében számos oktatási, kulturális, szociális és egészségügyi intézménynek országszerte. A bócsai vállalat célja, hogy a családokat és közösségeket otthonos és a lehető legegészségesebb környezet vegye körül. Ezért is álltak a Műegyetem hallgatóinak kezdeményezése mellé. A Poli-Farbe több mint 420 ezer forint értékben, 355 kilogramm festékanyaggal – sárga festékekkel, fehér fémalapozóval, diszperziós festékkel és gletttel, illetve lazúrral – látta el a fiatalokat, hogy szeptember 13-án hozzájáruljanak Újbuda megszépüléséhez.

 

A korábbi esztendőkben alkalmanként félezer hallgató festett, takarított, szedte a szemetet, vagy tüntette el a falfirkák csúnya nyomait. Az idei, párhuzamosan zajló felújítások alkalmával 328 önkéntes BME-hallgató ragadott ecsetet, söprűt és más hasznos szerszámot, hogy miközben együttesen közel 1000 négyzetmétert megújított megtapasztalja: másokon segíteni jó.A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése