TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Több százan álltak össze a Nemzeti Múzeum kertjében, hogy a Vívás Világnapján egy néhány perces szabadvívással népszerűsítsék a magyar sikersportágat.

A vívás sportágban lassan hagyománnyá válik, hogy évente egyszer, a szezon elején, a világ számos impozáns helyszínén egyidejűleg rendezik meg a Vívás Világnapját. A magyar szövetség, Csampa Zsolt elnök vezetésével két éve állt először a kezdeményezés mellé: abban az évben a Bazilika előtt, tavaly a WestEnd udvarában, idén pedig Nemzeti Múzeum lépcsőjén, illetve kertjében rendezték meg az eseményt, melyen több százan vettek részt, köztük olimpiai és világbajnokok.

 

 

A déli 12 órakor összeállt körülbelül 500 fős tömeg néhány perces szabadvívással és a múzeum lépcsőin – ahol annak idején Petőfi szavalta: „…Fényesebb a láncnál a kard…” – a nemzeti színű zászló megformázásával ünnepelte a magyarok egyik sikersportágát. Ezt követően olimpiai és világbajnokok adtak autogramot az érdeklődőknek.

 

 

A flashmob mellett veterán tőrverseny, és számos egyéb program, pl. tematikus tárlatvezetés, közönségtalálkozók és legendás sportolókkal zajló beszélgetések egészítették ki a rendezvényt, melynek nem titkolt célja volt, hogy a vívás, megőrizve méltán nagy népszerűségét hazánkban, a jövőben is szép élményekkel és rekordszámú éremmel gazdagítsa a magyar sporttörténelmet.

A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése