TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

A magyar tudós-filozófus a világbékéért tett kiemelkedő munkájáért kapta meg a rangos elismerést.

Luxemburg-békedíjat kapott László Ervin professzor, a magyar származású, nemzetközi hírű gondolkodó, a Budapest Klub megalapításáért és a szervezettel véghezvitt humanitárius tevékenységéért. László Ervint ugyanezen tevékenységért már két alkalommal jelölték Nobel-békedíjra is.

 

A 2012-ben alapított Luxemburg-békedíjat egy nemzetközi szervezet a Schengeni Béke Alapítvány Luxemburg-békedíj Bizottsága adja át évről évre, immár 9 kategóriában. Ez az elismerés a Word Peace Forum, a Word Peace Senate és a Shengeni Béke Alapítvány közös díja, melyet maga őfelsége Henrik luxemburgi nagyherceg hagy jóvá. A 2017-es Luxembourg-békedíj „Kiemelkedő Férfi Béke Aktivista” kategóriájában nyert díjat László Ervin és külön díjat nyert maga a Budapest Klub. A díjakat Dr. Sági Mária, a Budapest Klub alapítótagja, és ügyvezető igazgatója és Anne-Marie Voorhoeve, a Budapest Klub kreatív stratégiai igazgatója vették át június 30-án az Európai Parlamentben.

 

A jelenleg Olaszországban élő László Ervint a Budapest Klub megalapításáért, és a szervezet keretein belül az elmúlt húsz év során az egyetemes béke megteremtéséért tett munkájáért jelölték a Luxemburg-békedíjra. Ez a díj egyben elismerése annak a munkának, amit a Budapest Klub szervezete végez egy békés es fenntartható világért. A Budapest Klub 1996-ben alakult meg, amikor a Magyar Tudományos Akadémián összegyűlve korunk néhány jelentős személyisége – többek közt Göncz Árpád, a Dalai Láma, Yehudi Menuhin - aláírta az úgynevezett Planetáris Tudat Kiáltványt. A kiáltvány a huszadik század egyik legfontosabb okmánya, amely arra hívja fel az emberiség figyelmét, hogy meg kell változtatnia a gondolkodását annak érdekében, hogy az emberi faj fennmaradhasson a Föld bolygón. Megalakulása óta a Budapest Klub már 24 országban működik: tudósok, tanárok, művészek, fiatalok emberiség javát szolgáló munkájukkal együttesen tesznek azért nap, mint nap ezekben az országokban, hogy a világ egy békésebb és jobb hely legyen. A világszervezet fő üzenete, hogy mindenki képes változtatni a világ helyzetén.

 

A Word Peace Forum szervezete tudósokat, béke aktivistákat, vezetőket, újságírókat, tanulókat, vallási vezetőket és politikusokat fog össze. A Fórum támogatói között olyan nevek szerepelnek, mint a párizsi Sorbonne Egyetem, Jacques Santer és Jose Manuel Barroso, politikusok, az Európai Bizottság előző elnökei, a Nobel Béke Díjjal kitüntetett Desmond Tutu, vagy Adolfo Pérez Esquivel emberi jogi aktivista.

 

(Kép forrása: Budapest Club)

A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése