TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Szelei Szabolcs / HTTPOOL

8086
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.

Szelei Szabolcs
HTTPOOL
Chief Marketing Officer, Európa & Ázsia

 

Korábbi cégek és pozíciók

  • Jobmonitor.hu & Profession.hu - Alapító, cégvezető
  • Procter & Gamble - Brand Manager
  • Reckitt Benckiser - Kategória menedzser
  • Nike - Marketing igazgató
  • Google - Marketing igazgató

 

Mit szeret a legjobban a szakmájában?
Számomra a legizgalmasabb, hogy egyszerre alkothatunk stratégiát és hozunk létre taktikai elemeket, egyszerre nagyon analitikus és nagyon kreatív, a bal és a jobb agyfélteke egyensúlyban van és mivel nálam sem domináns egyik fél sem, ezért a marketing azon kevés szakmák egyike, ami igazán nekem való.

 

Eddigi legnagyobb siker a szakmájában?
Sok dolog van szerencsére, amire büszke vagyok, akár a Jobmonitor alapítása, akár egy-egy kiemelkedő projekt, mint a Ki Mit Tube megalkotása. A legfontosabb mégis a Google Ground létrehozása volt, mert az nemcsak szakmailag jelentett sokat, hanem azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának tudtam létrehozni valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi helyet teremtett.

 

Mit szeretne elérni a szakmájában?
Számomra a cél mindig a megújulás és a folyamatos fejlődés képessége. Pont ezért szeretem az újfajta kihívásokat, amikor a komfort zónámból ki kell lépni. Amíg ez meg van, addig boldog vagyok, tehát a célom, hogy ez fennmaradjon karrierem végéig.

 

Szakmai példakép
Nem vagyok egy példakép állító típus, de több vezetőm mentorom is volt, akiktől nagyon sokat tanultam, és akikre felnézek. A Procternél ilyen volt Dankovics Attila, Nuno Bernardo, de vezérigazgatóimat (Stefanovszky András, Hossam Ashour) is nagyon nagyra tartottam, bár két nagyon különböző karakterről van szó. Ha globális vezetőről beszélünk, akkor Sheryl Sandberget mindenképp ki kell emelni, egészen elképesztő, amit a Google-nél is véghezvitt, a Facebookot pedig egyértelműen ő tette pénzügyileg azzá, ami.

 

Hobbi, amitől feltöltődik
Sport, utazás, gasztronómia, szórakozás barátokkal. Nincs sorrend, mindegyikből sokat és nagyon.

 

Nagy tervek a magánéletében
Mivel most töltöttem be a negyvenet, így most egyértelműen a gyerekek utáni vágy áll az első helyen. Később egy utánpótlás sport klubot szeretnék létrehozni, amikor a majd megszületendő gyermekeim abba a korba lépnek.

 

Mottó
A változatosság gyönyörködtet, az élet pedig a komfort zónád végénél kezdődik.

 

Misszió
A magyar társadalom általános állapotán nagyon szeretnék változtatni, leginkább a tömegsport és oktatás terén tudom elképzelni hozzájárulásomat ehhez.

 

Kedvenc könyv
Nincs egy kedvenc.  Ha szakmai könyvről van szó, akkor Al Ries: Marketing Warfare

 

Kedvenc film
Ponyvaregény

 

Kedvenc költő/író
Nem vagyok szépirodalom orientáltságú, a legtöbb könyvet Robert Merle-től olvastam, és Rejtő összes könyvét legalább háromszor.

 

Kedvenc zenei műfaj/előadó
Nagyon eklektikus, de a hard rock marad az örök szerelem. Ha együttes, akkor talán mégis Manu Chaót hallgattam legtöbbet, de ez folyamatosan változik.

 

Kedvenc konyha vagy kedvenc étel
Az olasz alapanyagai, a thai fűszerezése, az indiai csípőssége, a japán letisztultsága - mindez egy jó argentin Angus steaken!

 

Legmeghökkentőbb helyzete az életben
Közel 100 országban jártam hátizsákkal, összesen 6-7 évet utazgatva, nehéz lenne kiemelni egyet. Talán, amikor egyedül utaztam egy hónapig a Fülöp-szigeteken, egy tájfun elől menekültem két napig, vízesésbe zuhantam, kiraboltak, az utolsó 3 napot pénz nélkül kellett megoldanom és kisebb értékeimet a reptéren eladnom, hogy kijussak az országból. Azt hiszem, ott, akkor azért meghökkentem…

 

A legnagyobb boldogság az életben
Nehezen tudok mit kezdeni a legekkel. Nyilván a feleségemmel való házasságom ide kívánkozik, de amikor elefántokat néztünk úszni a Chobe folyón Botswanában és négyen férfiak szótlanul sírtunk a gyönyörtől, az is egy leg. Ezeket nem tudom összehasonlítani, nagyon más síkon mozognak, mégis mindegyikre szükség van.

 

LinkedIn

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése