TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Újabb, ezúttal nemzetközi elismerést kapott a Magyar Posta karácsonyi bélyege, nemrég a 2016-os év 10 legkülönlegesebb bélyege közé választották a stampnews.com versenyén.

A StampNews.com bélyeggyűjtő magazin „A 2016-os év 10 legkülönlegesebb bélyege” közé választotta a Magyar Posta „Karácsony 2016” című speciálisnyomatát. A nyertesek között számos, különleges nyomdai eljárással gyártott, illetve izgalmas tartalmú bélyeg szerepelt. Az ünnepi nyomatot Nádi Boglárka grafikusművész tervezte és a Pátria Nyomda Zrt. speciális eljárásával állították elő.

 

A Magyar Posta a hagyományoknak megfelelően minden évben kibocsátja karácsonyi bélyegét. A 2016-os alkalmi kiadványon téli hangulatot idéző grafika látható, szív alakú vonalban korcsolyázó párral. Érdekessége a biztonsági elemként szolgáló, különleges díszítésű vonalkód, valamint a korcsolyák nyomvonalába rejtett, négynyelvű karácsonyi üdvözletet tartalmazó mikroírás. A bélyegek ötven bélyegképet tartalmazó ívben és aranyszínű festékkel nyomtatott, öt bélyegképes,speciális kisívben készültek.

A 2016-os, karácsonyi bélyegnek nem ez az első díja. A Pátria Nyomda Zrt. a Best Print Hungary elnevezésű nyomdászszakmai megmérettetésen – a biztonsági nyomtatvány gyártása során alkalmazott új műszaki megoldásoknak köszönhetően – a Papír- és Nyomdaipari Műszaki Egyesület innovációs különdíját is elnyerte.

 

A postabélyegek nemzeti identitásunk jelképei, kulturális missziót töltenek be. A Magyar Posta folyamatosan törekszik az egyes témák hű megjelenítésén túl speciális, innovatívnyomdai eljárások, gyártástechnológiákalkalmazására. Ilyen nyomat a díjnyertes bélyeg is, amelyhez a Pátria Zrt. biztosította saját nyomdatechnológiai eszköztárát. Mint azt az elismerések is bizonyítják, a téma, a grafika és a nyomdai kivitelezés egyenkénti kiválósága és összhangja egyedi, különleges eredményeket hoz.

 

A két cég közös alkotása tulajdonképpen örökkévaló, hiszen annak példányait megőrzi a Bélyegmúzeum, bekerül a hivatalos hazai és nemzetközi postabélyeg-katalógusokba, valamint az Egyetemes Postai Egyesület (UPU) hivatalos postabélyegeket nyilvántartó WNS rendszerébe is.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése