TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Közös állapotfelmérést végez a Work Force munkaerőkölcsönző- és közvetítő cég az UNIQA Biztosító Zrt-vel karöltve, különböző, helyi rendezvények keretében.

A prevenciós szűrésen való részvétel azoknak ajánlott elsősorban, akik objektív képet szeretnének kapni testük aktuális fizikai állapotáról. A több helyszínre történő kitelepülést egy erre a célra kialakított kamion biztosítja majd.

 

Lesújtó a magyarok egészségi állapota
Hazánkban a halálozások száma az 1993. évi csúcs óta ugyan folyamatosan csökken, ám a halálozások leggyakoribb okának még mindig a keringési betegségek és a rosszindulatú daganatok számítanak. Ezek többsége rendszeres szűrővizsgálattal megelőzhető lenne. A Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja 2010-2020 elnevezésű program adatai is szomorú képet mutatnak a magyar lakosság egészségügyi állapotáról, az uniós átlaghoz képest a magyarok még mindig jóval többet dohányoznak, és több alkoholt fogyasztanak, viszont sokkal kevesebb zöldséget és gyümölcsöt esznek, miközben a legtöbben mozgásszegény életmódot folytatnak. Legalább hárommillió embernek magas a vérnyomása, egymillióan cukorbetegek, a lakosság 40%-a pedig túlsúlyos. Mindezek következtében a magyarok átlagéletkora jóval elmarad az európai uniós átlagtól.

 

Fontos lenne a megelőzés
A szűrővizsgálatok fontosságára hívja fel a figyelmet a Work Force munkaerő kölcsönző és közvetítő cég, ezért közös vizsgálati körútra indul az UNIQA Biztosítóval. Az állapotfelmérést egy erre a célra kialakított kamion segítségével bonyolítják, kb. 100 fő vizsgálatával. Az úgynevezett Mobil Egészségközpont korszerű diagnosztikai felszereltséget, szakorvosi jelenlétet és kényelmes környezetet nyújt egészségügyi vizsgálatokra és egy-egy betegség célzott szűrésére.

 

„A munkavállalók képzettsége és rátermettsége mellett ugyanolyan fontos egészségük megőrzése is, sőt, ez a legfontosabb. Célunk az állapotfelméréssel a megelőzés, erre sajnos a lakosság kevésbé figyel, pedig számos betegség megelőzhető lenne” – mondja Csákvári Róbert, a Work Force Kft. ügyvezető igazgatója.

Júliusban indul a szűrőkamion
A szűrővizsgálatok sora július 15-én, Bács-Kiskun megyében, Lakitelek-Tőserdőn indul, a július 14-15-én megtartott Tőerdő Szépe Tiszavirág Zenei és Kulturális Országos Fesztivál keretében.  A vizsgálatok következő állomása a Békés megyei Sör Virsli Fesztivál lesz, július 21-22-én Orosházán. Végül Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe is ellátogat a szűrőkamion, augusztus 12-én, Ózdon a Vasvár út 56-os címre (iskola melletti nyitott parkoló) várják az érdeklődőket. Igény szerint a vizsgálat részévé tudnak tenni átmozgató, frissítő tornát, valamint annak elsajátítását is, ami különösen az ülő munkát végzőknek hasznos. Emellett egy nyolc érintőpontos elektróda használatával a teljes testet analizálni tudják, majd az eredményt egy mindenki számára érthető formanyomtatványon kiértékelik, feltüntetve az ideális és aktuális értékeket egyaránt. Az állapotfelmérés a vizsgálatokon felül egy személyes konzultációt és tanácsadást is magába foglal.  A vizsgálatok korlátozott száma miatt a részvétel regisztrációköteles.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése