TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Felvásárolná a PepsiCo a kókuszitalairól ismert Vita Cocót. A Pepsi valamivel kevesebb mint egymilliárd dollárt ajánlott a többségi tulajdonért.

A PepsiCo Inc. a Vita Coco kókusz-víz márkáról kezdett tárgyalásokat az All Market Inc-vel, amelynek híres befektetői között Madonna és Matthew McConaughey is megtalálható. Az akvizíció a PepsiCo szempontjából azért lenne szerencsés, mert nem halogatható tovább a kínálat diverzifikációja. A cég stagnáló eladásokkal küszködik, mivel a fogyasztók egyre inkább elutasítják a cukros italokat és rágcsálnivalókat.

A források az anonimitás feltételei miatt szóltak, mivel a tárgyalások bizalmasak. A PepsiCo nem válaszolt megjegyzésre vonatkozó kérelemre, míg a Vita Coco elutasította a megjegyzést.

 

A Vita Coco két gyermekkori barát alapította 2004-ben New Yorkban, és már 30 országban értékesítenek kókuszvizet. Az Euromonitor International szerint a cég 26 százalékot tudhat magáénak és így vezető szerepet tölt be egy 2,5 milliárd dollárt érő piacon.

 

A fiatal kókuszdióból kivont kókuszvizek egyre előkelőbb helyet kapnak a hűtők polcain Észak-Amerikában és Európában. Az All Market Inc-ben az Anheuser Busch sörgyár mellett olyan sztárok is vásároltak részesedést, mint Madonna, McConaughey és Demi Moore.

 

A Pepsi tavaly év végén jelentette be, hogy erősítene a gabonafélék, a tejtermékek és a hidratáló italok terén, és 2025-re ezekből tervezi forgalmának jelentősebb részét. Legutóbbi akvizíciója is ebbe az irányba mutatott, a probiotikus italokat gyártó KeVita került a Pepsi családba.

Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.
A szakdolgozatomat a Starbucks marketingkommunikációjából írtam. Két évvel később megcsörrent a telefonom, és egy hang azt mondta, hogy van egy szabad marketinges állás a márkánál.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2017 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése