TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Felvásárolná a PepsiCo a kókuszitalairól ismert Vita Cocót. A Pepsi valamivel kevesebb mint egymilliárd dollárt ajánlott a többségi tulajdonért.

A PepsiCo Inc. a Vita Coco kókusz-víz márkáról kezdett tárgyalásokat az All Market Inc-vel, amelynek híres befektetői között Madonna és Matthew McConaughey is megtalálható. Az akvizíció a PepsiCo szempontjából azért lenne szerencsés, mert nem halogatható tovább a kínálat diverzifikációja. A cég stagnáló eladásokkal küszködik, mivel a fogyasztók egyre inkább elutasítják a cukros italokat és rágcsálnivalókat.

A források az anonimitás feltételei miatt szóltak, mivel a tárgyalások bizalmasak. A PepsiCo nem válaszolt megjegyzésre vonatkozó kérelemre, míg a Vita Coco elutasította a megjegyzést.

 

A Vita Coco két gyermekkori barát alapította 2004-ben New Yorkban, és már 30 országban értékesítenek kókuszvizet. Az Euromonitor International szerint a cég 26 százalékot tudhat magáénak és így vezető szerepet tölt be egy 2,5 milliárd dollárt érő piacon.

 

A fiatal kókuszdióból kivont kókuszvizek egyre előkelőbb helyet kapnak a hűtők polcain Észak-Amerikában és Európában. Az All Market Inc-ben az Anheuser Busch sörgyár mellett olyan sztárok is vásároltak részesedést, mint Madonna, McConaughey és Demi Moore.

 

A Pepsi tavaly év végén jelentette be, hogy erősítene a gabonafélék, a tejtermékek és a hidratáló italok terén, és 2025-re ezekből tervezi forgalmának jelentősebb részét. Legutóbbi akvizíciója is ebbe az irányba mutatott, a probiotikus italokat gyártó KeVita került a Pepsi családba.

A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése