TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

LEGO rendőr is védi a gyerekeinket

7927
A XII. kerületi Kós Károly Általános Iskola előtti gyalogátkelőhelyen segítette a kisiskolások biztonságos átkelését egy LEGO City rendőr.

A tavasz és az igazi szép idő megérkezésével egyre több kisdiák veszi elő a kerékpárját, egyre több időt töltenek a játszótereken és a parkokban, és jól esik a séta az iskolába menet és hazafelé is. Akárcsak ősszel iskolakezdéskor, úgy most a jó idő beköszöntével is érdemes megbeszélni a kisebbekkel a balesetmentes közlekedés szabályait, illetve célszerű a közlekedési ismereteiket bővíteni. A XII. kerületi Kós Károly Általános Iskolánál a Hegyvidék Rendészet munkatársai mellett egy LEGO City rendőr segített, hogy felhívja a figyelmet a téma fontosságára és aktualitására.

A reggeli, iskola előtti csúcsidőszakban a LEGO City rendőr amellett, hogy mosolyt varázsolt a kisdiákok, valamint az elhaladó autósok arcára, jelenlétével felhívta a figyelmet arra, hogy a tél, a kora délutáni sötét, a csúszós útviszonyok elmúltával, a jó idő beköszöntével is nagyon oda kell figyelni a közlekedési szabályok betartására balesetek elkerülése érdekében. Mivel ez fokozottan érvényes az iskolák környékén, így nem is volt kérdés, hogy az akcióra egy általános iskola környékén kerüljön sor.

 

„2009 tavaszán a Hegyvidéki Önkormányzat önállóan indított társadalmi célú kampányt a kerületben található gyalogos-átkelőhelyek biztonságának növelése érdekében. Hasonlóan a LEGO City rendőr aktivitáshoz, a ZebraFest elnevezésű akció,  elsődleges célkitűzése az volt, hogy az autósok sokkal jobban figyeljenek a gyalogosokra, lassítsanak a zebrák előtt. Ehhez többek között figyelemfelkeltő eszközként az önkormányzat gyerekek által kifestett műanyag zebrákat helyezett el a forgalmas, elsősorban az iskolákhoz közeli gyalogátkelőhelyek mellett. A komplex kommunikációs kampányt követő mérések szerint a közbiztonságról kialakított jó vélemény majdnem 50%-kal nőtt a kerületben, és közel 30%-kal csökkent azoknak az eseteknek a száma, amikor egy autós a gyalogos elsőbbsége ellenére áthajt a zebrán. Mivel a kerületben számos iskola és óvoda található, a Hegyvidéki Önkormányzat számára kiemelten fontos ügy a közlekedésbiztonság, és elkötelezett a téma iránt, ezért minden esetben szívesen állunk olyan programok, figyelemfelkeltő akciók mellé, mint most a LEGO Magyarország Kft. kezdeményezése” – mondta el Pokorni Zoltán, a Hegyvidék polgármestere.

A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése