TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

LEGO rendőr is védi a gyerekeinket

7927
A XII. kerületi Kós Károly Általános Iskola előtti gyalogátkelőhelyen segítette a kisiskolások biztonságos átkelését egy LEGO City rendőr.

A tavasz és az igazi szép idő megérkezésével egyre több kisdiák veszi elő a kerékpárját, egyre több időt töltenek a játszótereken és a parkokban, és jól esik a séta az iskolába menet és hazafelé is. Akárcsak ősszel iskolakezdéskor, úgy most a jó idő beköszöntével is érdemes megbeszélni a kisebbekkel a balesetmentes közlekedés szabályait, illetve célszerű a közlekedési ismereteiket bővíteni. A XII. kerületi Kós Károly Általános Iskolánál a Hegyvidék Rendészet munkatársai mellett egy LEGO City rendőr segített, hogy felhívja a figyelmet a téma fontosságára és aktualitására.

A reggeli, iskola előtti csúcsidőszakban a LEGO City rendőr amellett, hogy mosolyt varázsolt a kisdiákok, valamint az elhaladó autósok arcára, jelenlétével felhívta a figyelmet arra, hogy a tél, a kora délutáni sötét, a csúszós útviszonyok elmúltával, a jó idő beköszöntével is nagyon oda kell figyelni a közlekedési szabályok betartására balesetek elkerülése érdekében. Mivel ez fokozottan érvényes az iskolák környékén, így nem is volt kérdés, hogy az akcióra egy általános iskola környékén kerüljön sor.

 

„2009 tavaszán a Hegyvidéki Önkormányzat önállóan indított társadalmi célú kampányt a kerületben található gyalogos-átkelőhelyek biztonságának növelése érdekében. Hasonlóan a LEGO City rendőr aktivitáshoz, a ZebraFest elnevezésű akció,  elsődleges célkitűzése az volt, hogy az autósok sokkal jobban figyeljenek a gyalogosokra, lassítsanak a zebrák előtt. Ehhez többek között figyelemfelkeltő eszközként az önkormányzat gyerekek által kifestett műanyag zebrákat helyezett el a forgalmas, elsősorban az iskolákhoz közeli gyalogátkelőhelyek mellett. A komplex kommunikációs kampányt követő mérések szerint a közbiztonságról kialakított jó vélemény majdnem 50%-kal nőtt a kerületben, és közel 30%-kal csökkent azoknak az eseteknek a száma, amikor egy autós a gyalogos elsőbbsége ellenére áthajt a zebrán. Mivel a kerületben számos iskola és óvoda található, a Hegyvidéki Önkormányzat számára kiemelten fontos ügy a közlekedésbiztonság, és elkötelezett a téma iránt, ezért minden esetben szívesen állunk olyan programok, figyelemfelkeltő akciók mellé, mint most a LEGO Magyarország Kft. kezdeményezése” – mondta el Pokorni Zoltán, a Hegyvidék polgármestere.

Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.
A szakdolgozatomat a Starbucks marketingkommunikációjából írtam. Két évvel később megcsörrent a telefonom, és egy hang azt mondta, hogy van egy szabad marketinges állás a márkánál.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2017 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése