TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Az applikációval kiválasztott 106 képviselőből álló Demokratikus Szövetség akár tényező is lehet a 2018-as országgyűlési választáson.

Már iOS és Android okostelefonokon is elérhető a Magunkért Mozgalom applikációja, amelyben napi rendszerességgel válaszolhatnak a magyarok az őket érintő kérdésekre.Az applikáció lehet a részvételi, majd akár a közvetlen demokrácia alapja. Hiszen képzeljük el, hogy akár napi szinten kérdezhetjük meg az embereket egy-egy őket érintő kérdésről. Nem kell hatalmas költségeken népszavazást szervezni, erre kiválóan alkalmasak a digitális eszközök" - mondta Weith Katalin, a Magunkért Mozgalom alapítója.


Az egyesületként indult, ma már kényszerből párttá alakult szervezet az applikációján keresztül közvetlenül érheti el a Magyarországon okostelefont használó 3 millió embert, valamint az 5.5 millió internet felhasználót.

„Az applikáció remek eszköz arra, hogy kipróbáljuk az emberek együttműködési hajlandóságát. Naponta küldünk egy, az emberek életét érintő kérdést, amelyre egyszerűen tud bárki válaszolni. A válaszok eredményét a készülék azonnal kijelzi. Visszamenőleg is megtekinthetők a kérdések és az eredmények. Pár nap alatt több százan töltötték le az applikációt, most terjesztjük Facebookon az eszközt, hogy minél többen tudják használni" – nyilatkozta Weith Katalin, aki a Magunkért Mozgalom tagjaival közben Magyarország első digitális Civil választását készíti elő.

A tervek szerint néhány hónap múlva az applikáción keresztül szavazhatják meg a magyar állampolgárok, hogy kit szeretnének képviselőjüknek. „Az applikáció továbbfejlesztése már folyamatban van. Az általunk meghirdetett Civil választást is ezen az eszközön szeretnénk megvalósítani. Az a célunk, hogy az emberek eldönthessék, kit szeretnének képviselőjüknek. Úgy gondoljuk, hogy ez is része a demokráciának. Hamarosan közzéteszünk egy felhívást, melyben új képviselő jelölteket keresünk minden választókörzetben. Elvárásként a tisztesség, szakmai rátermettség, szociális érzékenység, kommunikációs és szervező készség szerepel. Továbbá kérünk eddigi szakmai referenciát és tervet, elképzelést a választókörzetére vonatkozóan. A jelöltekről kis 2-3 perces bemutatkozó videót készítünk, amely rákerül az applikációra" – tette hozzá a Magunkért Mozgalom alapítója.

A Civil választáson való szavazás a tervek szerint anonim lesz, a lakcím megadása után a telefon a saját körzetének jelöltjeit fogja mutatni. A videókat megnézve az emberek eldönthetik, hogy melyik jelöltet szeretnék képviselőjüknek. Ezután a jelöltek próbaidőt kapnak és ez alatt visszahívhatóvá válnak, ha nem végzik a dolgukat megfelelően. Hetente megkérdezik az embereket az applikáción, hogy mi a véleményük a jelöltjükről. Így a gyakorlatban kezdik működtetni a részvételi demokráciát.

A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése