TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Közönségszavazási szakaszba lépett az Energy Globe Magyarország díjért folyó fenntarthatósági verseny, amelynek győzteseit a március 7-i díjátadó gálán ismerheti meg a közönség.

Lezáró szakaszhoz érkezett a fenntarthatóság és az energiahatékonyság egyik legrangosabb nemzetközi eseményének magyarországi versenye. A közönség február 13-ig szavazhat a meghirdetett három kategória jelöltjeire.

 

Közel száz minősített pályamű érkezett a nemzetközi Energy Globe díj magyarországi versenyére. A 2016-ban Magyarországra is kiterjesztett versenyen az energiahatékonysági és fenntarthatósági projektek három tárgykörben pályázhattak: vállalati, önkormányzati és a jövő generáció szemléletformálását célzó kategóriákban.

 

A beérkező pályaműveket a nemzetközi Energy Globe Award szakértői köre tekintette át először, Matthias Schmuderer, a müncheni Enerbasics energetikai és környezettechnológiai tanácsadó cég vezetője irányításával. Ezt követően a független, elismert hazai szaktekintélyekből álló bíráló bizottság kiválasztotta azt a 3-3-3 döntős pályázót, akik közül már a közönség döntheti el, hogy melyik újító ötlet legyen a kategória győztese, és ki képviselje hazánkat a nemzetközi döntőben.

 

A vállalati és a jövő generációs kategóriákban a legtöbb szavazatot elnyerő pályázat 3-3 millió forint értékű projekttámogatást, az önkormányzati kategória legjobbja pedig egy zöld koncepciójú, okos játszóteret nyerhet. A közönségszavazók is díjazottak:, közöttük elektromos robogót és okos telefonokat sorsolnak ki a szervezők.

 

A leginnovatívabb hazai fenntarthatósági projektek

A szavazásra jelölt projektek kategóriánként:

I. Vállalati kategória

  • a LIDL egy komplex energiahatékonysági felújításon átesett és holisztikus fenntarthatósági szempontok szerint létrehozott telephelye,
  • keringtetett vízzel hűtött, mind öntözési, mind vezérlési szempontból teljesen új elveken működő tetőhűtési megoldás, a WaterFilm Technology,
  • a Felelős Gasztrohős fenntartható étteremminősítési programja

II. Önkormányzati kategória

  • a visontai Szent-Györgyi Albert Általános Iskola venyigéből nyert biomasszán alapuló, egyedi fűtésrekonstrukciója,
  • a teljes kaposvári autóflotta biogáz-üzeműre való átalakításának projektje,
  • Vác önkormányzata által kezdeményezett változatos, átfogó környezetvédelmi programsorozat.

III. Jövő generációja kategória

  • Mecsekerdő Zrt. Mókus Suli erdei iskolájának öko-oktatási központtá fejlesztése,
  • a Szent Miklós Görögkatolikus Iskola többek közt napelemes mézpergető fejlesztést is magában foglaló, Aranynektár nevű fenntartható iskolai méhészeti programja,
  • a Fényközösségek Nonprofit Kft. Energy Factory nevű fenntarthatósági vetélkedője.

A párizsi egyezmény szellemiségében kiemelt szempont volt számunkra azon projektek kiválasztása, amelyek megoldási lehetőséget kínálnak az éghajlatváltozás globális kihívására. Külön örültem annak, hogy helyi, magyar megoldásokkal is találkoztunk, amelyek egy-egy jó ötlettel valóban hatékonyan hozzájárulnak a fenntarthatóbb mindennapokhoz – mondta a közönségszavazásra jelölt pályázatokról Ürge-Vorsatz Diána klímakutató, a bíráló bizottság elnöke.

 

A pályaműveket a díj honlapján, a www. energy-globe.hu/kozonsegszavazas oldalon részletesen is megtekinthetik a szavazók. Mind a díjazottakat, mind a szavazókat megillető nyereményeket a március 7-i nagyszabású, a pályázókat bemutató, valamint a fenntarthatóság és az energiahatékonyság témakörét bemutató műsoros gálán adják majd át a Várkert Bazárban.

Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.
A szakdolgozatomat a Starbucks marketingkommunikációjából írtam. Két évvel később megcsörrent a telefonom, és egy hang azt mondta, hogy van egy szabad marketinges állás a márkánál.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2017 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése