TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

A Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány még az elmúlt évben indított gyűjtést két elöregedett altatógép lecserélésére.

Az akció sikeres volt, és több támogató, köztük az Exim Bank segítségével összegyűlt a pénz az új, életmentő készülékekre. „Nehezen indult az akció, de hát nem is csodálható, hiszen 10 millió forintba kerül egy ilyen műszer – mondta Smrcz Ervin, a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány elnöke. – Karácsony előtt már az egyik altatógépre megvolt a szükséges összeg, és most nagy örömünkre szolgál, hogy pár héttel az ünnepek után jelezni tudjuk: összegyűlt annyi adomány, hogy mindkét műszert meg tudjuk vásárolni.”

 

A gyermekkórházban évente több mint 5000 műtétet bonyolítanak le, amihez égetően nagy szükség van az altatógépekre. Nagyon fontos, hogy a sok beteg gyermek műtétjénél korszerű, biztonságos műszerek segítsék az operáló, altató személyzet munkáját és ezáltal a gyermekek mihamarabbi gyógyulását.


A Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány hosszú évek óta Magyarország egyik legsikeresebben működő szervezete. Közkedvelt az adományozók körében, számos esetben pozitív példaként említik a különböző médiumok is. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy az Alapítvány mindig szem előtt tartotta és tartja a gyermekek érdekeit, hiszen a beérkező adományokat teljes egészében a Heim Pál Kórház fejlesztésére fordítja, a felhasználási területekről kimutatásokat is készít, amelyek mindenki számára elérhetők.

Az Alapítvány elnevezése már sejteti, hogy azzal a céllal jött létre, hogy támogassa a gyermekellátás körülményeinek javítását, így nagyobb összegeket fordít ezekre a területekre:
- a Kórház épületeinek felújítására;
- új, korszerűbb műszerek, eszközök beszerzésére;
- a dolgozók szakmai tudásának fejlesztésére.

 

Távlati célok
A már megvalósított projekteken túl nagy hangsúlyt fektet a távlati célok megfogalmazására is. Az Alapítvány távlati céljai között szerepel többek között a Kórház épületállományának korszerűsítése is. Ennek a területnek a fejlesztése már 1994-ben elkezdődött. Egy hosszadalmas folyamat lezárásaként 2009 áprilisában átadásra került egy modern épület, ami helyt ad a Gyermekbelgyógyászati osztály, a Gasztroenterológiai és Nephrológiai osztály, az Alvás Laboratórium és az Endoszkópiás Laboratórium kis betegeinek gyógyítására.

Az Alapítvány tovább szeretné segíteni a Heim Pál Gyermekkórház fejlesztését. A Közép-Magyarországi Gyermekgyógyászati Centrumként működő kórház egész Magyarországról fogadja a betegeket, hiszen több szakmában csak itt van gyermekellátás. Az Alapítvány terveket készített a Kórház manuális tömbjének megépítésére. A több mint tízmilliárdos program csak nagy támogatottsággal valósulhat meg, de ennek segítségével jelentősen fejlődhet Magyarországon túl, a környező országok gyermekeinek egészségügyi ellátása is.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése