TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

A magyar piacon több mint 10 éve jelenlévő Klépierre Magyarország újszerű stratégiájának köszönhetően várakozáson felüli eredményekkel zárta a 2016-os évet.

Már a 2015-ös év végén megkezdődött a bérlői-mix újrapozícionálása, amikor a lengyel LPP-vel való sikeres szerződéskötésnek köszönhetően négy új márka, a Sinsay, a Mohito, a House és a Cropp nyitott üzletet a Corvin Plazában, valamint a Reserved is megújította illetve jelentősen ki is bővítette az üzletterét és kínálatát, a Corvin, a Duna, és a Miskolc Plazában egyaránt. A 2016-os év egyik legnagyobb eseménye a Corvin életében, hogy a Decathlon december 3-án megnyitotta második, belvárosi koncepciója alapján kialakított üzletét, amely közel 2000 m2-en várja a sportszerek iránt érdeklődőket. Vidék sem maradt el a sikerek tekintetében, hiszen a Győr Plazában több, mint 1000 m2-es Casino nyitotta meg kapuit a szerencsejáték kedvelői előtt 2016-ban. A bérlői mix kialakításánal a fő szempontok, hogy a legifjabb, néhány éven belül jelentős vásárlóerőt képező fiatalok is megtalálják igényüknek megfelelő termékeket. Valamint oylan kínálat is megjelenjen a belvárosi és akár vidéki egységekben is, melyek korábban csak az aglomerációban, illetve külső kerületekben, voltak elérhetőek.

 

Erőteljesebb online jelenlét
Az új termék-kínálat bemutatásához és az új generációk megszólításához szükséges volt a kommunikációs eszközök kiterjesztésére is.  2016-ra teljesen újragondolt kommunikációs mixben lényegesen nagyobb hangsúlyt kapott az online kommunikáció, amelyen belül számos új és újragondolt eszköz kapott helyett, aminek köszönhetően nem csak a plázákba látogatók száma tudott növekedést produkálni, hanem az bevásárlóközpontok weboldalain és közösségi oldalain is jelentősen megnőtt az érdeklődők száma.

 

Meggyőző eredmények
A fent bemutatott megújulásnak köszönhetően a hat bevásárlóközpont – a 2016 áprilisig tartó vasárnapi zárva tartás ellenére is – látogatószám növekedést tudott produkálni a 2015-ös év hasonló időszakához viszonyítva. Ez egy kimagasló eredmény, tekintve, hogy egy komplett portfóliós átlagról beszélünk. A plázák üzletkihasználtságát tekintve is jelentős növekedés látható: az üres területek m2-e közel egyharmadával csökkent, és összesen több mint 5000 m2 új került bérbeadásra 2016-ban a Klépierre bevásárlóközpontokban. A bérlői forgalom összességében 12 százalékkal növekedett, az egy évvel korábban is bérlői státuszban lévő üzletekre szűkítve pedig 7 százalékos a növekmény az előző év ugyanezen időszakával összehasonlítva.

 

Mind a Corvin, mind a Duna Plaza weboldalán közel 15 százalékos növekedés látható a látogatók számában az egy évvel korábbi eredményekhez képest, az oldalon végzett munkamenetekben pedig több mint 20 százalékos a bővülés. A megújult stratégiának köszönhetően a Corvin Plaza esetében 36 százalékkal, a Duna Plaza esetében pedig 21 százalékkal növekedett az organikusan az oldalra látogatók száma, de a vidéki bevásárlóközpontok is hasonló növekedés tapasztalható. „A bevásárlóközpontokban és a weboldalakon tapasztalt látogatószám növekedés egyaránt azt mutatja, hogy 2015 év végén jól jelöltük ki az új irányokat. A 2017-es évben is természetesen ugyanezt a lendületet szeretnénk tartani”mondta Polgári Noémi, országos marketingvezető.

A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése