TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

A GE Magyarország új szintre emeli a munkatársakkal törődést, azzal, hogy saját fitnesztermet nyit a Váci Greens campuson, ahol 2500 ember dolgozik.

A vállalat úgy véli, a rugalmas munkavégzés és a sportolási lehetőség hozzájárul ahhoz, hogy munkatársaik jól érezzék magukat: A munkatársak jólléte, boldogsága kiemelt szerepet kap a vállaltok stratégiájában, amelyek célja a tehetséges munkavállalók megtalálása és megtartása. Ezt ismerte fel a GE, amikor HealthAhead programja keretében saját fitnesztermet nyit a dolgozóinak. A Life1 által üzemeltetett FitnessWorks terem megnyitása újabb lépés a fenntartható és vonzó munkahely irányába.

A Váci Greens campuson jelenleg 2500 ember dolgozik a GE-nél, de 2017 végéig még ezer munkavállaló felvételét tervezi a vállalat. A munkatársak mintegy 70%-a Y-generációs, 60%-uk nő és több mint 50 nemzetiséget képviselnek. „Manapság a munka és magánélet közötti határvonal egyre keskenyebb, a munkavállalók elvárásai között már a rugalmas munkaidő, az egészséges táplálkozás és akár a napközbeni sportolási lehetőség is szerepel. Csak azok a vállalatok lehetnek hosszú távon sikeresek, akik felismerik ezt a trendet és a munkatársak elképzeléseinek megfelelően haladnak a korral” – mondta el Joerg Bauer, a GE Magyarország elnöke.

 

A GE mint példaértékű munkáltatói gyakorlatot folytató cég 2016-ban elnyerte az Employer Branding Awardot,  a közelmúlban pedig megkapta a GE Healthy Site Certification-t, amely igazolja, hogy a vállalat a Váci Greens campuson komoly erőfeszítéseket tesz a dolgozók egészséges életmódjának elérése érdekében. A sportolás támogatása mellett az étteremben vegán, gluténmentes és diabetikus ételek is elérhetők, a munkatársak különleges ergonómikus székeken ülnek, masszázson vagy éppen stresszkezelő tréningeken is részt vehetnek.

 

„Az egészséges életmód hajtóerejét maguk a kollégák adják; ők azok, akik sportcsapatokat szerveznek, vagy jóga órákat tartanak és folyamatosan figyelemmel kísérik azt, hogy az egészséges ételek kínálata megfelelő legyen az irodai étteremekben. A GE pedig olyan keretet biztosít, amelyben mindezt meg lehet valósítani. Ebbe a stratégiába illeszkedik a most megnyitott fitneszterem is, amely elsősorban GE-munkatársaknak és családtagjaiknak, barátaiknak nyújt sportolási lehetőséget” – tette hozzá Joerg Bauer.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése