TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

A kábelkommunikációs óriáscég vezetője személyesen kötötte be a szupergyors internet és digitális TV szolgáltatást egy monori előfizetőnél.

Magyarországra érkezett a világ legnagyobb kábelkommunikációs vállalatának, a Liberty Globalnak, a UPC Magyarország anyavállalatának a technológiai vezetője. Balan Nair a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, Pogácsás Tibor és Monor polgármestere, Zsombok László jelenlétében személyesen, saját kezűleg kötötte be a UPC egyik magyarországi előfizetőjének a szélessávú internet és digitális televízió szolgáltatást. Az esemény a UPC eddigi legnagyobb hálózatfejlesztési beruházását kíséri, aminek keretében  a jelenleginél akár ötvenszer gyorsabb adatforgalmat tud biztosítani a szolgáltató Monoron és a környező településeken.

Balan Nair fél napos látogatásának célpontja a Pest megye keleti részén fekvő Monor volt. A kisváros különös szerepet tölt be a UPC életében, hiszen a vállalat 2016 októberétől nagyszabású hálózatfejlesztésbe kezdett Monoron és a környező településeken. A több milliárd forintból megvalósuló beruházás keretében 500 Mbit/s átviteli sebességre képes optikai hálózatot építenek ki, amely a szélessávú internet mellett olyan innovatív szolgáltatásokat is elérhetővé tesz a helyi előfizetők számára, mint a Műsorvisszanéző, a Horizon Go vagy a Wi-Free. Mindez összhangban van a kormány Digitális Magyarország 2018 célkitűzésével, amelynek keretében két év múlva minden településen elérhető lesz a szélessávú internet.

Magyarországon most először jár a Liberty Global képviseletében ilyen magas rangú vezető. A világcég technológiai vezetőjeként Balan Nair irányítja 14 országban a több mint 27 millió ügyfelet kiszolgáló, több millió kilométer hosszúságú infokommunikációs hálózat és a hozzá kapcsolódó technológiai funkciók üzemeltetését. A vezető Pogácsás Tibor államtitkárral és Zsombok László polgármesterrel folytatott megbeszélést Monoron, majd egy előfizető otthonába látogatva, közösen kötötték be és avatták fel az új és korszerű szolgáltatásokat és akár ötvenszer gyorsabb adatforgalmat biztosító, szupergyors internetet és digitális televíziós szolgáltatást.

Az elavult ADSL technológia helyébe lépő, korszerű optikai kábelhálózat a helyi vállalatok és vállalkozások számára is új lehetőségeket teremthet majd üzleti működésük fejlesztésére. A hosszú távú, több milliárd forint értékű beruházás megvalósítása 2017-ben folytatódik. A körzetben először Monoron kezdődnek meg a fejlesztési munkálatok, ahol a UPC az év végéig közel tízezer háztartásban teszi elérhetővé az új hálózatot. A korszerűsítésnek köszönhetően a településeken is rendelkezésre áll majd a UPC országos digitális kínálata, így nemcsak a szupergyors internetet, de a teljes HD minőségű televíziós csatornaválasztékot és a digitális tv szolgáltatásokat is elérhetik az előfizetők. Elérhetők lesznek a vállalat olyan innovatív szolgáltatásai is, mint a közelmúltban bevezetett Műsorvisszanéző funkció, a televíziós tartalmak mobil elérését biztosító Horizon Go vagy a MyPrime interaktív videotéka. Az itt élők ugyancsak csatlakozhatnak majd az országosan 430 000, Európa-szerte pedig több mint 6 millió ponton elérhető ingyenes UPC Wi-Free közösségi Wi-Fi hálózathoz.


 

Balan Nair, a Liberty Global ügyvezető alelnöke és technológiai vezetője

Balan Nair a Liberty Global ügyvezető alelnökeként és technológiai vezetőjeként a vállalat nemzetközi hálózatát irányítja, és a technológiai és innovációs tevékenységek, a termékfejlesztés, az IT, a hálózatüzemeltetés, a mobil üzletág, illetve a teljes ellátási lánc működtetéséért felel. Emellett a technológiai beruházásokért, valamint a vállalati stratégiáért felelős csoportok vezetői feladatait is ellátja. Balan Nair feladata továbbá a senior menedzsment és a vezetőség tagjaival együttműködésben az innovációs és technológiai folyamatok globális szintű kiterjesztése és működtetése a vállalatnál. A Liberty Global ügyvezető alelnökként a vállalat ügyvezetői csapatának és beruházásokért felelős bizottságának a tagja.

Mielőtt 2007 júliusában a Liberty Globalhoz csatlakozott, az AOL technológiai igazgatójaként a hálózatüzemeltetési, a technológiai és IT üzletágakat vezette. Ezt megelőzően 12 évet töltött a Qwest Communications Internationalnél, a vállalat első számú informatikai és technológiai vezetőjeként (CIO, CTO). A telekommunikációs, a webes, a kábelkommunikációs és a média szektorban eltöltött hosszú évek alatt hatalmas tapasztalatot szerzett ezen területek irányításában.

Balan Nair az amerikai vezető kábelszolgáltató vállalat, a Charter Communications és az Adtran Corporation vezetőségének is tagja. Mindemellett a kábelkommunikációs szolgáltatók energiafogyasztásának csökkentését célzó Energy 2020 kezdeményezés elnöke. Rendelkezik egy szabadalommal a rendszerfejlesztés területén, és okleveles mérnöki végzettséggel Coloradoban. Üzleti és elektromos mérnöki diplomáit Iowa állami egyetemén szerezte.

 

A Liberty Globalról
A Liberty Global a világ legnagyobb nemzetközi kábelkommunikációs vállalata, mely Európa, Latin-Amerika és a Karibi-térség több mint 30 országában nyújt szolgáltatásokat. A Liberty Global infrastrukturális beruházásaival a digitális forradalom vívmányainak legszéleskörűbb elérhetőségét kínálja ügyfelei számára. A vállalat az innováció elkötelezettjeként piacvezető termékeket fejleszt, melyek újgenerációs hálózatokon keresztül kötik össze a felhasználókat - több mint 59 millió televíziós, szélessávú internet and telefonszolgáltatás előfizetőjét. A Liberty Global emellett több mint 10 millió mobil-előfizetővel rendelkezik, valamint több mint 6 millió ponton elérhető wifi-szolgáltatást nyújt.

A Liberty Global két részvénnyel van jelen: a Liberty Global Csoporttal (NASDAQ: LBTYA, LBTYB és LBTYK) az európai, míg a LiLAC Csoporttal (NASDAQ: LILA és LILAK, OTC Link: LILAB) a latin-amerikai és a karibi-térségbeli piacokon.

A Liberty Global Csoport 12 európai országban működik Virgin Media, Ziggo, Unitymedia, Telenet és UPC brand neveken. A LiLac Csoport több mint 20 országban nyújt szolgáltatásokat Latin-Amerikában és a Karib-térségben, itt pedig a VTR, Flow, Liberty, Mas Mobil és BTC márkanevekkel. Ezen felül, a LiLAC Group több mint 30 piacon működtet földalatti optikai üvegszálas hálózatot.

A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése