TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

32 hektoliter vért gyűjt évente a kamion, a büszke véradók pedig mostantól ingyen wifizhetnek a fedélzeten.

A Magyar Vöröskereszt véradókamionja évente közel kétszáz állomásra látogat el, ahol több ezer ember élhet az önkéntes véradás lehetőségével. A speciális kialakítású járműben a Telenor jóvoltából mostantól ingyenes lesz az internetelérés a jó szándékú véradók számára. A Magyar Vöröskereszt egyik legismertebb tevékenysége a véradásszervezés. Évente 13-14 ezer véradást szervez különböző rendezvényeken, irodaházakban, bevásárlóközpontokban, illetve a főiskolákon és az egyetemeken az Országos Felsőoktatási Véradóverseny keretében. A hazai legnagyobb humanitárius szervezet mindemellett az országban egyedüliként egy mozgó véradóállomást is üzemeltet.


Fotó: Pályi Zsófia

Véradóállomás 18 keréken
A véradókamionnal fesztiválokon, forgalmas csomópontokban találkozhatnak év közben a véradók. A modern eszközökkel felszerelt kamion eddig közel 19 ezer km-t tett meg az országban, 185 helyszínen járt, ahol összesen 9257 ember adott vért, amiből 1769 fő új véradó volt. Ezzel a teljesítménnyel összesen több mint 32 hektoliter vért biztosítottak az önkéntesek a magyarországi vérellátó rendszerbe – csak a véradó kamion segítségével. A Magyar Vöröskereszt számára kiemelten fontos a véradás népszerűsítése, amiben a szervezet örömére a büszke véradók is partnerek: számos alkalommal az interneten, közösségi oldalakon osztják meg barátaikkal jótettüket, fotózkodnak a kamionnal helyszínen. Ez a kommunikációs csatorna nagyban segíti a Vöröskereszt munkáját, a Telenor jóvoltából pedig a jövőben ez az önkéntes véradóknak ingyenesen elérhetővé válik, hiszen a szolgáltató 2016 decemberétől ingyenesen elérhető Hipernet hotspottal támogatja a véradó kamion túráját.

 

„Nagyon hálásak vagyunk a rengeteg véradónak, akik időt és energiát szentelnek, hogy véradásukkal más emberek életét mentsék meg. A véradáshoz mi igyekszünk a lehető legjobb körülményeket biztosítani a véradó kamionunkban, a rengeteg okostelefonozó fiatal véradó számára pedig a Telenor ingyenes Hipernet hotspotja egy nagyon kedves és hasznos ajándék” – mondta el Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója.

 

„Ügyfeleink mobilinternet-használati szokásai igen sokrétűek, ez alól a véradás izgalmas körülményei sem maradhatnak ki, mint a barátokkal megosztandó nagy pillanat. Kültéri lakossági Hipernet 4G lefedettségünk országosan meghaladja a 98%-ot, ami biztosítja, hogy szinte bárhol jár stratégiai partnerünk, a Magyar Vöröskereszt véradó kamionja, a Free Hipernet hotspotot használó véradók kiváló szolgáltatást élvezhetnek” – tette hozzá Kutas István, a Telenor vállalati kommunikációs igazgatója. Az idei évben még tíz helyszínen lesz lehetőség véradásra a kamionban.

A pontos helyszínek és időpontok a www.veradas.hu oldalon érhetőek el.

A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése