TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

A Kiflee névre hallgató, magyar fejlesztésű alkalmazásban a megszokott és unalmas pontozási rendszer helyett egyetlen mozdulattal értékelhetik a filmrajongók az alkotásokat.

Előfordul, hogy az ember nem talál maga mellé partnert a mozizáshoz, mert senkit sem érdekel környezetében a kinézett film. Furának érzi az ízlését és nincs kivel megosztani a filmes élményeket. Gyakorta melléfogunk a választáskor, hiába olvasunk jókat az adott alkotásról. Mi lehetne a garancia arra, hogy a mi szájízünknek is megfelel majd egy film? Ezekre kínál megoldást a Kiflee!

„Évek óta barátok vagyunk és mindannyian nagy filmrajongók, de szinte sosem sikerült olyan filmet választanunk, ami mindenkinek tetszett volna.” – meséli Gáspár Olivér, a Kiflee egyik kiagyalója. „Ezt elégeltük meg tavaly és elhatároztuk, hogy létrehozunk egy olyan alkalmazást, ami segít megtalálni azokat a filmeket, amelyek mindannyiunk tetszését elnyerik.”

 

A filmrajongók többé nem vesznek el a kritikák és filmajánlók végtelenségében, ugyanis a magyar fejlesztésű mobilapplikációban olyan emberekre bukkannak, akik hozzá hasonló véleménnyel vannak az egyes filmekről, így garantáltan az ő ízlésüknek megfelelő filmeket ajánl majd nekik.


Nem kell többé vacillálni az értékelésnél, hogy ez most erős négyes vagy gyenge ötös, hiszen itt nem a klasszikus számokkal történő pontozás zajlik, egyszerűen csak egy dolgot kell eldönteni: soha többet nem néznéd meg, egyszer nézős, többször nézős vagy éppenséggel „örök klasszikus”.

 

A magyar és angol nyelven is elérhető applikáció fejlesztése február óta tart, jelenleg öten dolgoznak rajta. November 23-án startolt az androidos verzió és várhatóan decemberben érkezik az AppStoreba. Ezidáig több, mint 200-an tesztelték és a honlapjukon 900-an iratkoztak fel.


A letöltés után a felhasználó kereshet konkrét alkotásra vagy egyszerűen szemezgethet az automatikusan listázódó filmek között. Jelenleg a TMDb adatbázisát használják, így kis túlzással kijelenthető, hogy minden ezidáig megjelent film elérhető –, amiket aztán egy mozdulattal értékelhet, tiltó- vagy kívánságlistára helyezhet, de egy összefoglaló, a trailer és a stáblista is azonnal elérhető. És ez még csak a jéghegy csúcsa! Minél több filmet értékelünk, annál inkább személyre szabottan jönnek az ajánlások a többi felhasználótól, akik profilján nem csak azt láthatjuk, hogy miként értékelték az egyes filmeket, de százalékban meg is mutatja, hogy mennyire egyeznek az ízlések.

 

A Kiflee csapat terve szerint közösségi funkciók is lesznek az alkalmazásban, a felhasználók tudnak majd egymással chatelni, de be is követhetik egymást, hogy azonnal értesüljenek az újabb értékelésekről, ajánlásokról, illetve idővel szeretnék összekötni az alkalmazást az online videótékákkal is.

 

A Kiflee elérhető a honlapon: www.kiflee.com
Letölthető a Google Play áruházból: https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.innoid.kiflee

A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése