TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Az eseményt péntek este egy szakmai nap nyitja, amelyen hazai hírességek vezetik fel az ország legtehetségesebb tervezőinek 2017-es tavaszi–nyári kollekcióit.

Nyolcadik alkalommal rendezik meg Budapesten a nagyszabású, háromnapos divathétvégét, a Marie Claire Fashion Dayst november 11–13. között a Várkert Bazárban.

„Nagy kihívás számunkra, hogy minden évben túlszárnyaljuk az előző év fantasztikus programkínálatát – árulja el László Krisztina, a Marie Claire magazin főszerkesztője. – Idén is sikerült még több magyar tervezőt meghívni a Marie Claire Fashion Days divathétvégére, így összesen 31 magyar tervező jövő évi tavaszi–nyári kollekcióját tekintheti meg a nagyközönség a három nap alatt. Mi már tudjuk, kik mutatják be a ruhákat, stábunk több száz modellből válogatta ki a legjobbakat. A casting során figyeltünk arra, hogy a lányok és a fiúk hasonló alkatúak legyenek, hiszen ettől lesz egységes a program, ugyanakkor mindegyikük más-más karakter, ami színesíti a bemutatókat. Az év street style szettje pályázatunk döntősei is izgatottan készülnek a bemutatkozásra, valamint Az év fiatal divattervezője pályázat 25 esélyes ruhája is frissen vasalva várja, hogy a modellek a kifutón mutassák meg őket. Megkezdődött a visszaszámlálás, már nincs sok idő hátra, hamarosan több ezer nézővel együtt újra részt vehetünk a magyar divat legrangosabb ünnepén a Várkert Bazárban.”

 

Idén is sztárok sora nyitja meg a Marie Claire Fashion Dayst: a népszerű színésznők és modellek mellett egy balettművész is feltűnik a férfiak képviseletében a Várkert Bazár kifutóján. És hogy kiket láthatunk a magyar tervezők lenyűgöző outfitjeiben?

A NUBU kortárs darabjában a fiatal színésznőt, Kurta Nikét csodálhatja meg a nagyközönség, akit egyebek mellett a Kút című hazai játékfilmből ismerhetünk. Sármán Nóra ezernyi gyönggyel díszített, finom összeállításában Epres Panni fog kifutóra lépni. Az Elysian ultranőies, érdekes vállmegoldásokat alkalmazó outfitjében Aleszja Popova, Kossuth-díjas magyar balettművész varázsolja majd el a divat szerelmeseit. Tomcsányi Dóri kollekcióját a szocialista időszak május elsejei felvonulásai ihlették, ezt idézi meg Hámori Gabriella szettje is, míg a THEFOUR rojtokkal tarkított darabját Petrik Andrea, a Radnóti Színház művésznője viseli majd a show-n. Oláh Zsigmond sokat sejtető, izgalmas kreációjában Balsai Móni színművésznő tündököl majd, Trokán Nóra Szegedi Kata kortárs, a feminin-maszkulin jegyeket összemosó kreációjában lép színpadra, míg az est egyetlen férfi szereplőjeként Apáti Bencét láthatja majd a közönség Lakatos Sándor formabontó, minimál stílusra törekvő összeállításában.

Az ünnepélyes nyitóestet követően szombaton és vasárnap a legtehetségesebb magyar tervezők mellett három francia divatiskola (École nationale supérieure des Arts Décoratifs, École Duperré, ESMOD France) végzős hallgatóinak bemutatóit tekinthetik meg az érdeklődők. Emellett a KREA Kortárs Művészeti Iskola és a Budapesti Metropolitan Egyetem is bemutatkozik, sőt egy formabontó összeállítással 1956-ot is megidézik. Idén is a Romani Design tradicionális bemutatója és számos nemzetközi divatmárka színesíti a nagyszabású show-t.

Szombaton a Perwoll és a Marie Claire közös, Az év fiatal divattervezője pályázatának 25 döntős kreációja is kifutóra lép, valamint kihirdetik a legjobb pályaműveket is. Vasárnap a Hungaria pezsgő közreműködésével pedig kiosztják Az év street style szettjéért járó díjat. A különleges háromnapos divateseményt Tóth Bori legújabb kollekciójának bemutatója zárja. Természetesen egész hétvégén izgalmas workshopok, színes kísérőprogramok és sok-sok nyeremény várja a divat szerelmeseit, minden kedves érdeklődőt.


Részletes program: http://marieclaire.hu/Fashion-Days-2016

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése