TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Ha összeszámoljuk, naponta hány darab A4-es papírra nyomtatott, írt, szerkesztett üzenettel találkozunk a piactól, a mosdón át a hivatalokig, elképesztő számok jönnének ki.

Kiállítás nyílt a Csiliben Müllner Dóra A4-es ország projektjéből Megértésüket köszönjük! - #a4esorszag címmel.

A működésképtelen automaták, a lépcsőházi közélet, és leginkább az ajtók és a bejáratok elhelyezkedése, nyílási iránya, a nyitási-zárási folyamatok instrukciói bőségesen ontják magukból az üzeneteket. A kompaktabb csomagok esetében műanyag irattartó fólia (bugyi) és cellux is előkerül, nagy részük szomorú szamárfüllel kókadózik átírva, utólag filccel megerősítve, esőt, napsütést túlélve.

 

Az A4-eseken olvasható instrukciók sokszor egy amúgy elhárítható problémát orvosolnak, a beragadt ajtót erősebben kell tolni, a meglazult csavarú kaput finoman kell becsukni, és az érintkezési hibás liftgombnak is megvan a maga “hogyan nyomjuk”-kalauza. És legtöbbször így is maradnak az ügyek: pillanatnyilag orvosolva egy A4-essel: Times New Roman, 14-es, bold. Ha kutatnák, talán ez a variáció nyerne.

 

Müllner Dóra tévés-rádiós szerkesztő, újságíró évek óta gyűjti-fotózza ezeket az egészen elképesztő gazdagságú nyelvi és kommunikációs leleteket: hogyan és mit üzenünk egymásnak ezeken a lapokon? E gyűjtemény darabjai az elmúlt években elég jól kereshetővé váltak a közösségi portálokon, az Instagramon #a4esorszag hashtaggel immáron számos felhasználó teszi közzé saját találatait. A mozgalmat elindító, konceptuális művészként most debütáló Müllner Dóra kiállítása a Csili Művelődési Központban október 7-én nyílt, és a hónap végéig, október 31-ig naponta 13-20 óra között várja a látogatókat.

 


Megértésüket köszönjük!
A4-es ország

Csili Művelődési Központ (Budapest XX. Nagy Győri I. u. 4.-6.)

Nyitva október 7-31.
Kurátor: Orosz Csilla

A kiállítás a Csili Csoport kiállítás-sorozatának részeként valósul meg. E sorozat alapja, hogy a pesterzsébeti Csili Művelődési Központ törekvése, hogy a lokális kultúraszervezés részévé tegye a kortárs művészetet. A Csili Csoport  egy olyan társadalmi vállalkozás Pesterzsébeten, amely összekapcsolja a “menő belvárosi” kortárs képzőművészet és pesterzsébetiekkel. A Csili Csoport tagjai az alkotó képzőművészek, a Csili munkatársai, önkéntesei, illetve mindazok, akik részeseivé válnak az alkotói folyamatnak. A kiállítások és a művészeti produktumok sok esetben inkább eszközei semmint célja a Csili Csoportnak, a kiállítás létrejötte, tervezése,  installálása, működtetése, mind a közösség bevonásával jön létre. A Csili Csoport tagja bárki lehet.

Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.
A szakdolgozatomat a Starbucks marketingkommunikációjából írtam. Két évvel később megcsörrent a telefonom, és egy hang azt mondta, hogy van egy szabad marketinges állás a márkánál.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2017 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése