TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Ha összeszámoljuk, naponta hány darab A4-es papírra nyomtatott, írt, szerkesztett üzenettel találkozunk a piactól, a mosdón át a hivatalokig, elképesztő számok jönnének ki.

Kiállítás nyílt a Csiliben Müllner Dóra A4-es ország projektjéből Megértésüket köszönjük! - #a4esorszag címmel.

A működésképtelen automaták, a lépcsőházi közélet, és leginkább az ajtók és a bejáratok elhelyezkedése, nyílási iránya, a nyitási-zárási folyamatok instrukciói bőségesen ontják magukból az üzeneteket. A kompaktabb csomagok esetében műanyag irattartó fólia (bugyi) és cellux is előkerül, nagy részük szomorú szamárfüllel kókadózik átírva, utólag filccel megerősítve, esőt, napsütést túlélve.

 

Az A4-eseken olvasható instrukciók sokszor egy amúgy elhárítható problémát orvosolnak, a beragadt ajtót erősebben kell tolni, a meglazult csavarú kaput finoman kell becsukni, és az érintkezési hibás liftgombnak is megvan a maga “hogyan nyomjuk”-kalauza. És legtöbbször így is maradnak az ügyek: pillanatnyilag orvosolva egy A4-essel: Times New Roman, 14-es, bold. Ha kutatnák, talán ez a variáció nyerne.

 

Müllner Dóra tévés-rádiós szerkesztő, újságíró évek óta gyűjti-fotózza ezeket az egészen elképesztő gazdagságú nyelvi és kommunikációs leleteket: hogyan és mit üzenünk egymásnak ezeken a lapokon? E gyűjtemény darabjai az elmúlt években elég jól kereshetővé váltak a közösségi portálokon, az Instagramon #a4esorszag hashtaggel immáron számos felhasználó teszi közzé saját találatait. A mozgalmat elindító, konceptuális művészként most debütáló Müllner Dóra kiállítása a Csili Művelődési Központban október 7-én nyílt, és a hónap végéig, október 31-ig naponta 13-20 óra között várja a látogatókat.

 


Megértésüket köszönjük!
A4-es ország

Csili Művelődési Központ (Budapest XX. Nagy Győri I. u. 4.-6.)

Nyitva október 7-31.
Kurátor: Orosz Csilla

A kiállítás a Csili Csoport kiállítás-sorozatának részeként valósul meg. E sorozat alapja, hogy a pesterzsébeti Csili Művelődési Központ törekvése, hogy a lokális kultúraszervezés részévé tegye a kortárs művészetet. A Csili Csoport  egy olyan társadalmi vállalkozás Pesterzsébeten, amely összekapcsolja a “menő belvárosi” kortárs képzőművészet és pesterzsébetiekkel. A Csili Csoport tagjai az alkotó képzőművészek, a Csili munkatársai, önkéntesei, illetve mindazok, akik részeseivé válnak az alkotói folyamatnak. A kiállítások és a művészeti produktumok sok esetben inkább eszközei semmint célja a Csili Csoportnak, a kiállítás létrejötte, tervezése,  installálása, működtetése, mind a közösség bevonásával jön létre. A Csili Csoport tagja bárki lehet.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése