TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

2016-ban 10 kiváló vállalati támogatói programot választott ki a tapasztalt civil és vállalati szakemberekből álló bíráló bizottság.

Összesen 150 példaértékű vállalati program vett részt 2011 óta a MAF Társadalmi Befektetési Díj pályázatán, amely a CSR tevékenységeken belül kifejezetten az üzleti szféra támogatói kezdeményezéseire fókuszál. A Társadalmi Befektetések Díj pályázat végső helyezéseit a Magyar Adományozói Fórum (MAF) az októberi „Közösen a közösségért? avagy vállalatok a közösségek fejlődéséért” című szakmai konferenciáján jelenti be.

 

„A MAF Társadalmi Befektetési Díj elbíráló bizottsága a támogatói pályázatokat olyan minőségi szempontok alapján értékeli, mint a partnerség, a hatás és az innováció. Ugyanakkor érdemes megismerni a programokhoz kapcsolódó mennyiségi mutatókat is, mert ezek pontos képet adnak, arról, hogy a támogatást nyújtó vállalatok milyen mértékben és milyen hatékonysággal képesek mozgósítani belső erőforrásaikat. Az idei évben pályázó cégek 1 év alatt közel 200 millió forintot fordítottak a pályázaton bemutatott projektjeikre, amelyek során közvetlenül 118 ezer kedvezményezett személyt és 1328 szervezetet támogattak, illetve 1204 vállalati önkéntest vontak be” - mondta el Dr. Molnár Klára, a MAF igazgatója.

 

A díj elbíráló bizottságának Erős Antónia, az RTL Híradó műsorvezetője, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány alapítója, Hargitai Lilla, a Médiaunió Alapítvány ügyvezető igazgatója, Jakab Áron, a FRUIT OF CARE Nonprofit Kft. alapítója és ügyvezetője, Szabó Eszter, a HBLF elnöki tanácsadója és Szűts Ildikó, az Országos Humánmenedzsment Egyesület elnöke voltak a tagjai 2016-ban.

 

A döntőben a Leginnovatívabb Támogatói Program, a Legsikeresebb Partneri Együttműködések, a Legnagyobb Hatást Elérő Támogatói Program és Az Év Társadalmi Befektetési Programja kategóriákban az alábbi, ábécé sorrendben felsorolt 10 vállalat program vesz részt:

 

  • Budapest Bank Zrt. - Dobbantó, Budapest Bank – pénzügyekről nőknek
  • Dreher Sörgyárak Zrt. - Ésszel iszom program (Felelős Alkolfogyasztás Program)
  • Ericsson Magyarország - Beprogramoztuk a lányok jövőjét (sokszínűségi és elfogadási program)
  • K&H Csoport - K&H Gyógyvarázs
  • Magyar Telekom Nyrt. - Legyél Te is Informatikus! pályaorientációs program
  • MOL Nyrt. - KÖSZ! Program 2014-15
  • Szerencsejáték Zrt. - Játék határokkal
  • Telenor Magyarország Zrt. - Biztonságos internet oktatási program
  • Tesco-Global Áruházak Zrt. - Ön választ, mi segítünk! - helyi közösségi kezdeményezések támogatása
  • Vodafone Magyarország Alapítvány - Vodafone Digitális Iskola Program

 

 

A végső eredményeket a MAF 2016. október 12-én a MAF „Közösen a közösségért? avagy vállalatok a közösségek fejlődéséért” szakmai konferenciája záróeseményeként jelenti be. A PwC Magyarország székházában tartott szakmai találkozón a résztvevők a helyi közösségek fejlesztése során szerzett vállalati tapasztalatokról, a társadalmi vállalkozások céges támogatási lehetőségeiről és a kommunikáció szerepéről a közösségek, a lakosság bevonásában, aktivizálásában oszthatják meg egymással véleményüket. A döntőbe jutott programok részletes listája a MAF weboldalán tekinthető meg.

 


A Magyar Adományozói Fórumról
A Magyar Adományozói Fórum államtól és pártoktól független, egyesületi formában működő szakmai ernyőszervezet, amely a társadalmi ügyeket támogató hazai üzleti és non-profit szervezeteket tömöríti. Elsődleges célja, hogy hazánkban is széles körben ismertesse és honosítsa meg a felelős közösségi befektetések professzionális módszereit és eszközeit, ezáltal segítve a vállalatoknak, alapítványoknak, magánszemélyeknek abban, hogy egyre többen, egyre többet és egyre hatékonyabb módon fektessenek be a társadalomba.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése