TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

A minőségi oktatást segíti a SPAR

7756
Nyolc számítógépet adományozott a SPAR a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Harsányi János Közgazdasági és Kereskedelmi Szakgimnázium és Szakközépiskolának.

Az informatikai eszközöket az iskola tanári kara használja majd, a számítógépek jó szolgálatot tesznek a tanrenddel és a diákokkal kapcsolatos adminisztrációban, illetve segítik a szakképző intézményben zajló minőségi oktatást. A SPAR és a középiskola között már hosszú évek óta remek szakmai kapcsolat van, az iskola növendékei folyamatosan gyakorlati lehetőséget kapnak eladó és kereskedő szakmában SPAR és INTERSPAR áruházakban. A gyakorlati idejét az egyik INTERSPAR áruházban töltő Lakatos Petra például a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara „Szakma Kiváló Tanulója” versenyen, eladó szakmában 3. helyezést ért el idén.

Mint Szakács Csilla, az iskola igazgatója elmondta: az intézmény jogelődjében, a Budapest Főváros Tanácsa Élelmiszer Kereskedelmi-Tanuló Iskolában 1955/56-os tanévben kezdődött meg a tanítás. Az 1960-as évek végén már több mint háromezer tanuló fordult meg itt a képzéseken. Az intézmény ma is fontos bázisa az élelmiszeripari és kereskedelmi vállalatoknak. Jelenleg a kereskedelmet érintő szakmák közül eladó, kereskedő, logisztikai ügyintéző szakképzés folyik a falai között.

 

Az idén 25 esztendős, több mint 13 ezer munkavállalót foglalkoztató SPAR cégfilozófiájában kiemelt szerepet kap a társadalmi felelősségvállalás. A cég a „SPAR segítő kezek” programja keretében igyekszik támogatni a civil szféra képviselőit - hangsúlyozta Maczelka Márk kommunikációs vezető.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése