TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Idén két izgalmas óriásplakátot is készített a Geometry Global a 16. ARC köztéri kiállítás civilszervezeteknek és kreatív ügynökségeknek szóló pályázatára.

Az idei, 16. ARC köztéri kiállításra két civil szervezetnek is, az Autistic Art Alapítványnak és a Budapest Pride-nak készített pro bono óriásplakátot a Geometry Global. Az ügynökség a Magyar Civilszervezetek közössége és a MagNet Civil Kapcsolatok Program közös, civilszervezetek és kreatív ügynökségek részére meghirdetett civil rapid randin ismerkedett meg a két szervezettel, és kezdte el a támogató együttműködést júliusban. Az elkészült pályaművek túlmutatnak a hagyományos óriásplakát formán, sokkal inkább olyan interaktív installációk, amelyek lehetőséget adnak a nézőknek, hogy ők is részeseivé váljanak az egyes kezdeményezéseknek. Az installációk üzenete egyszerű: ne csak nézz, gondolkodj is!

 

A Geometry Global Autistic Art Alapítvány számára készített alkotásának célja egy olyan interaktív kreatív felület létrehozása volt, melynek segítségével a közönség képes bepillantást nyerni az autista lét mindennapos nehézségeibe. Az installáció egyszerre szól a “hétköznapi” és autista emberekhez, akik egy interaktív útmutató segítségével könnyebben értelmezhetik az alkotást, ezzel megmutatva, hogy sokszor apróságnak tűnő dolgokkal nagymértékben meg tudjuk könnyíteni az autizmussal élők életét. Az óriásplakát, csakúgy, mint az Autistic Art Alapítvány, az autista otthonok működését, az autizmussal élők elfogadását, nagyobb társadalmi megbecsültségét kívánja támogatni. A reklámügynökség és az alapítvány együttműködése a plakátkiállítás után is folytatódik.

 

A Geometry Global másik, szintén pro bono készített óriásplakátja a Budapest Pride tevékenysége kapcsán egy, a hazai LMBTQ közösséget is foglalkoztató témára, az azonos neműek házasságának kérdésére kívánja felhívni a figyelmet. A felület interaktív kialakításának köszönhetően a kiállítás látogatói egyenként „léphetnek fel” a plakát előtt kiállított emelvényre, és a NEM szót a testükkel kitakarva foglalhatnak állást a kérdésben, illetve véleményüket meg is oszthatják a social mediában, valamint a különböző online fórumokon.

 

Az interaktív óriásplakátok 2016. szeptember 9. és 25. között, 0-24 óráig láthatóak az ARC kiállításon a budapesti Ötvenhatosok terén.

 


Az alkotók:
Benesch Ferenc – Executive Creative Director
Bathó Gabriella – Account Director
Miksó Anett – Account Supervisor
Ostoróczky Boglárka – Junior Account Executive
Thurzó Levente – Head of Art
Szabó Zsolt – Art Director
Bagladi Gábor – Copywriter

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése