TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Pörög a logisztikai ingatlanpiac

7716
A Prologis ismertette a kelet-közép-európai régióban elért második negyedéves eredményeit, aemlyből kiderül, hogy 94,8 százalékos a bérbe adottsági szintjük.

A vállalat több mint 400.000 négyzetméternyi logisztikai területet adott bérbe, amely az előző év hasonló időszakához képest 7 százalékos emelkedést jelent. A kereslet növekedésének motorja továbbra is az ellátási láncok és az e-kereskedelem átalakulása volt.

A Prologis a második negyedévet operatív portfóliójának 94,8 %-os kihasználtságával zárta, mely mutatja a piac stabilizálódását és tovább erősíti a Prologis helyzetét Kelet-Közép-Európában. A negyedév végén a vállalat aktív portfóliója 4.35 millió négyzetméter volt. A folyamatban lévő fejlesztéseket is számítva, a portfólió elérte a 4,52 millió négyzetmétert.

 

Megkezdett fejlesztések
A negyedév során a Prologis négy új logisztikai ingatlan építését kezdte meg, amelyek összterülete több mint 123.000 négyzetméter. A négy közül három BTS (build-to-suit), míg a negyedik spekulatív fejlesztés. Utóbbi összterülete 21.000 négyzetméter, amelynek 23 százalékára már aláírták a bérleti szerződést. Az első negyedévben megkezdett fejlesztésekkel együtt a vállalatnak jelenleg 9 ingatlana áll építés alatt, amelyek összterülete eléri a 217.000 négyzetmétert. A fejlesztések túlnyomó része már létező Prologis parkokban történik, melyek a legjelentősebb logisztikai piacok vonzáskörzetében helyezkednek el.

„2016 második negyedéve alapján kijelenthetjük, hogy a kelet-közép-európai logisztikai ingatlanpiac folyamatosan növekszik, a bérbe adottság szintje minden portfóliónkban emelkedik, és már megközelíti a 95 százalékot” – nyilatkozta Martin Polak, a Prologis kelet-közép-európai regionális vezetője. „Az e-kereskedelem növekedésére és a logisztikai területek keresletére vonatkozó előrejelzéseink beigazolódtak. Egyre több ügyfelünk kerül ki ebből a szektorból, amely sokat elmond a Prologis létesítmények kiváló elhelyezkedéséről és minőségéről.”

A közép-kelet-európai régióban a Prologis négy országban aktív, teljes portfoliója eléri a 4.3 millió négyzetmétert, amivel a régió vezető ipari ingatlan szolgáltatójának számít (2016. június 30-i adatok alapján).

 


A Prologisról

A Prologis Inc. világszerte vezető az ipari ingatlanok területén. 2016. június 30-i adatok szerint a Prologis húsz országban, konszolidált alapon, vagy konszolidálatlan vegyesvállalatokon keresztül, várhatóan összesen körülbelül 62 millió négyzetméter létesítményt és fejlesztési projektet birtokol részben vagy egészben. A vállalat több mint 5200 ügyfelének ad bérbe modern disztribúciós létesítményeket, köztük logisztikai szolgáltatóknak, szállítmányozási cégeknek, kiskereskedőknek és gyártó vállalatoknak.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése