TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Megérkezett Magyarországra az adidas legújabb futball cipő kollekciója: a Speed of Light három modellt vonultat fel.

A Speed of Light Pack három modelljét három különböző játékos-típusra szabták: az ACE16 az irányítók stílusához igazodik, az X16 a gyors futballistáknak kedvez, míg a Messi16-ot azoknak ajánlják, akikben a névadó ikonhoz hasonlóan egyaránt megvan a passzkészség és a támadópotenciál, ennek köszönhetően pedig nem félnek belemenni akár a lehetetlen helyzetekbe is a pályán.

Az adidas rendhagyó módon az ifi korosztálynak már a kollekció hivatalos hazai megjelenése előtt bemutatta a három modellt. Vasárnap néhány kiemelt utánpótlás játékos egy meghívásos tornán ismerkedhetett meg a cipőkkel: a Tango Challenge elnevezésű eseményen olyan ügyességi feladatokat kellett teljesíteniük, melyek a passzpontosságot és a technikai tudást helyezték előtérbe. Végül a Videoton ifistái szerezték meg az első helyet, így jövőre ők utazhatnak az adidasszal a cardiffi Bajnokok Ligája döntőre.

 

Volt azonban, aki jóval a magyarországi premier előtt, élesben próbálhatta ki a Speed of Light kollekció X16+ PureCHAOS modelljét: Lovrencsics Gergő a franciaországi Európa-bajnokságról visszaérkezve rögtön megkezdte az X16-os tesztelését. Elmondása szerint a cipő kialakítása, tulajdonságai tökéletesen illeszkednek játékstílusához. A villámgyors szélsőnek rögtön feltűnt a cipő szokatlanul kis súlya – nem véletlenül, hiszen az X16 az adidas portfóliójának legkönnyebb modellje – valamint kiemelte anyagát is, amihez jól tapad a labda, ez pedig az ő játékának különösen fontos feltétele, mert nem mindegy, hogy a dinamikus irányváltásoknál adott esetben lecsúszik-e a lábáról a játékszer. Az Európa-bajnokság Lovrencsics számára is egy kellemes élmény, még ha a Belgium elleni eredmény miatt érez is némi csalódottságot. A négy év után hazatérő játékos bizakodó a jövőt illetően, a klubváltást is előrelépésnek értékeli, bár a Bajnokok Ligája csoportköréért folytatott küzdelemben már az öltözőben elfáradt a csapata.

 

„Egyébként világéletemben csapatfutballista voltam, képes vagyok az egyéni érdekeimet alárendelni a csapaténak. Ugyanakkor természetesen szeretném minél több góllal és gólpasszal segíteni a klubom, míg a válogatottal egyértelműen a világbajnoki részvétel a cél. Nagyon izgatottan várom a szezont, mert számos igazi kihívással nézhetek szembe, és végre élesben tesztelhetem a fűző nélküli X16-ost is” – tette hozzá Lovrencsics, aki az EB-n még a modell hagyományos fűző kialakítással készült elődjében lépett pályára.

 

„Már a magyar válogatott több tagja kapott a Speed of Light kollekció modelljeiből, az első tapasztalatok pedig azt mutatják, hogy a most bemutatott cipők nem csak dizájn, de minőség terén is megfelelnek a legmagasabb elvárásoknak. Illetve ugyanezt a visszajelzést kaptuk a Tango Challenge-en résztvevő fiatal játékosoktól is, ami azért nagy öröm, mert az utánpótlás igényeinek kiszolgálása és ezáltal a fejlődésük elősegítése, legalább olyan fontos, mint a top futballistáké – vallja Végső Péter, az adidas brand marketing menedzsere. – A Speed of Light kollekció darabjait úgy fejlesztették, hogy azok illeszkedjenek a labdarúgás világában felfedezhető trendekhez, így például a folyamatosan gyorsuló játékhoz. Ennek köszönhető, hogy szinte minden futballista megtalálja a hozzáillő modellt ebből a mesterhármasból.”

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése