TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Idén is kiemelt szerepet kap a zöldség-gyümölcs polcokon a magyar dinnye a SPAR országos hálózatában.

A SPAR 25 éve nyitotta első üzletegységét Magyarországon, azóta kiemelten kezeli a hazai dinnyét, mert finom, jótékony hatásai vannak és sok ezer embernek biztosít megélhetést. A görögdinnye népszerűsítésére a SPAR roadshow-t is indít a Balaton körül. „A magyar termelők érdekében a SPAR csoport az első magyar dinnyetételek megjelenésekor azonnal felhagy az importtal, és kizárólag hazai dinnyével tölti fel országos hálózatát. Ez jelenleg 343 szupermarketet, 32 INTERSPAR-t és 97 franchise üzletet jelent. 25 éve vagyunk a magyar piacon, és tapasztalatunk szerint sem ízletesebb, sem jobban eladható dinnye nincs, mint a hazai” – mondta Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője. Hangsúlyozta: a SPAR szakértői szerint a fajtahasználatból, a kiültetések és a szedések időzítéséből egyértelműen látszik, hogy a hazai dinnyetermelők szeretnék minél inkább lefedni a teljes szezont. A SPAR, mint családi vállalkozás, partner abban, hogy az agrárvállalkozások és a magyar dinnye még nagyobb teret nyerjenek, és a vevők még tovább fogyaszthassák a kiváló minőségű hazai dinnyét.

Szakemberek szerint görögdinnyéből igen jó évünk lehet: ha az átlagos hektáronkénti becsült hozamot figyelembe vesszük, a mennyiség meghaladhatja a 240 ezer tonnát. Sárgadinnyéből 16 ezer tonna feletti termés prognosztizálható, azonban ez a mennyiség nem képes mindig kielégíteni a hazai igényeket. A SPAR a tavalyi évben július és szeptember között 4,7 millió kilogramm dinnyét értékesített és ezt a volument várhatóan az idei évben is el fogja érni.

 

A dinnyeszezon nyitányaként a SPAR idén is áruházi dinnyekóstolást szervez több üzletében a Balaton környékén. A dinnyepromóciós eseménysorozat első állomása július 7-én Szántódon került megrendezésre a SPAR áruház előtt, ahol Rácz Árpád, a SPAR zöldség-gyümölcs szakértője népszerűsítette a vásárlók körében a nyári gyümölcsöt.

 

A dinnye roadshow állomásai:

2016. július 14-16.: Keszthely, Tapolcai út 37., INTERSPAR áruház

2016. július 21-23.: Balatonfüred, Arácsi út 15., SPAR szupermarket

2016. július 28-30.: Veszprém, Dornyai Béla utca 4., INTERSPAR áruház

2016. augusztus 4-6.: Velence, Tópart utca 47., SPAR szupermarket

A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése