TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

A riport a cég tevékenységét a fenntarthatóság három aspektusából vizsgálja: környezettudatosság, társadalmi felelősségvállalás, valamint vállalatirányítás és vállalati etika.

A beszámoló néhány fontos megállapítása:

 

Környezettudatosság
- A 2015-ben megvalósult és környezettudatosságot igazoló tanúsítvánnyal ellátott 45 projektünk 4.572.000 négyzetméterrel növelte a fenntartható épületek alapterületét, ezzel 15 országban, 173 projekt révén az ilyen jellegű ingatlanok összterülete már meghaladja a 20.726.000 négyzetmétert.

- Ökológiai lábnyomunk csökkentése érdekében 9 országban 30 megawattról (MW) 149 MW-ra növeltük a napenergia felhasználást.

- 2014-hez képest 68 százalékról 73-ra növeltük a hatékony világítási megoldások arányát portfóliónkban.


Társadalmi felelősségvállalás
- 1.5 millió dollárt adományozott helyi nonprofit szervezeteknek a Prologis és a Prologis Alapítvány.

- A Prologis IMPACT Day elnevezésű globális önkéntes napunkat is beleértve, több mint 9.900 munkaórát fordítottunk 60 nonprofit, köztük oktatási, humanitárius és környezetvédő szervezet munkájának segítésére.

- A Prologis ’Space for Good’ programjának keretein belül épületeink 105 hónapnyi díjmentes használatát biztosítottunk 18 nonprofit szervezetnek.

 

Vállalatirányítás és vállalati etika
- A Green Street Advisors ingatlanpiaci elemző REIT analízise szerint tizenharmadik éve vagyunk piacvezetők vállalatirányítási szempontból.

„Büszkén tekintek vissza a múlt évre, kollégáim inspiráló erőfeszítéseire és a fenntarthatóság terén elért eredményeinkre” – mondta Jeannie Renne-Malone fenntarthatóságért felelős alelnök. „Fenntarthatósági programunk mozgatórugója munkatársaink és közösségeink kompromisszumok nélküli összefogásában és cselekedeteiben rejlik. Továbbra is kitartóan dolgozunk, hogy a Prologis föl tudja venni a versenyt a globális kihívásokkal, és hogy a fenntarthatósági programunk maradandó, pozitív hatással legyen az elkövetkező generációk életére.”


A külső ellenőrzésen is átesett riport a Globális Jelentéstételi Kezdeményezés (Global Reporting Initiative (GRI) követelményeinek megfelelően készült, és összhangban van a Fenntarthatósági jelentések készítésére vonatkozó GRI G4 útmutatóval, valamint az Építőipari és Ingatlan Szektor Melléklettel (Construction and Real Estate Sector Supplement, CRESS).

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése