TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Nyárindító hétvége csupa hasznos és finom programmal, akár családdal, akár anélkül.

Gasztronómiai és boros kalandok a Mátra szívében
Második alkalommal rendezik meg a gyöngyöstarjáni MátraOpent május 27-28-án, ahol az autentikus magyaros ételek és minőségi borok szerelmeseit várják. A szemet gyönyörködtető borvidéken pincelátogatás és dűlőfutás is szerepel a programok között, a szabadtéri kóstolókat pedig vendégborászok kínálata és zenés mulatság is színesíti majd.


A gyöngyöstarjáni Kovács Borház és Benedek Pince igazi házi fogásokat és a legjobb mátrai borokat szeretné megismertetni az érdeklődőkkel. A borkóstolók mellett a sportrajongóknak is kedveznek majd, ugyanis a vállalkozó kedvűek dűlőfutáson mérethetik meg magukat. A gyerekeket napközben meglepetés programok várják, este pedig zenés mulatsággal lazíthatnak a felnőttek, igazi minőségi borok, fejedelmi falatok és vendégborászok társaságában. A szakmai fortélyokra kíváncsi vendégek a pincészetek kulisszái mögé is betekinthetnek.

Helyek csak korlátozott számban állnak rendelkezésre, ezért előzetes bejelentkezés javasolt.

További információk: https://www.facebook.com/events/236821190041544/

 

Eszterházi Vigasságok
A Nyugat-Magyarországon található Eszterháza, vagy mai nevén Fertőd ad otthont immár négy esztendeje egy nemzetközi jelentőségű zenei fesztiválnak. A régió színes kulturális kínálata, valamint a tavasztól késő őszig tartó Eszterházi Vigasságok eredményezi, hogy Eszterháza és a hozzá szorosan kapcsolódó, magyar Versailles-nek is nevezett fertődi kastély a korábbinál jobban megkülönböztetett, egyedi karakterrel bíró turisztikai és művészeti attrakcióvá vált. A zenei fesztivál keretén belül a több, mint 50 éve töretlen és erősödő Haydn-kultusz ápolása is megvalósul. Erről gondoskodik az évről évre megrendezett korhű Haydn Fesztivál és a Haydn Vonósnégyes-fesztivál.

A hagyományőrzés mellett a szervezők nagy hangsúlyt fektetnek a műfaji sokféleségre, a szélesebb közönséget megszólító műfajokra, illetve azokra, amelyek Eszterházához kötődnek. A Tavaszi és Őszi Fesztiválokon az Eszterházi Vigasságok visszatérő együttesei és művészei mellett olyan előadók lépnek föl, mint a világ leghíresebb korhű hangszeres előadó-dojenje Ton Koopman karmester és csembalóművész, aki május 27-én, pénteken 19:00 órától Tini Mathottal az Esterházy Hofkapelle kíséretében ad koncertet, majd másnap szintén 19 órától Bettina Pahn művésznőt és Tini Mathotot kíséri.

További információk: http://www.eszterhazivigassagok.hu/program/

 

A vezetés varázsa mindenkinek jár
Gyereknap alkalmából, május 28-án az Akváriumban játékokkal, nyereménnyekkel, interaktív foglalkozással, zenével és mesével várják a családokat, akik kipróbálhatják, mennyire ismerik a közlekedési táblákat és a KRESZ-t, és mindent megtudhatnak a biciklis közlekedés titkairól. A helyszínen a játékos programok mellett a Gyerekzenekar zenél és Nagypapa mesél. Érdemes hát nyeregbe pattanni, és játékos keretek között a biztonságos közlekedésre nevelni gyermekeinket.

Ha igazi meglepetést szeretnénk gyermeknapra, irány az Arena Plaza! Május 28-án és 29-én versenypályává alakul a bevásárlóközpont emelete, ahol minden gyerek biztonságos körülmények között, elektromos kisautóban próbálhatja ki magát a volán mögött. 
Az izgalmas kihívásnak és nagy kalandnak ígérkező hétvégén a gyerekek két napon keresztül egy biztonságosan felépített tesztpályán, és több HENES kisautóval körözve élhetik ki vezetési vágyaikat az üzletház falai között, a Peak Gym jóvoltából. Ennél jobb ajándékot ki sem lehetne találni a gyereknapi hétvégére, az autókért rajongó gyerkőcök számára.

 

Glamping 3.0
A glamping mozgalom hazai úttörője, a Nomád Hotel & Glamping május 29-én immár harmadszor bizonyítja be, hogy lehet más a kempingezés. A glamping mozgalmat 2013-ban indította el Magyarországon a noszvaji Nomád Hotel & Glamping. A szó a glamorous és a camping szó összeolvadásából született és olyan kempingezést jelöl, ahol a díszletek szemet gyönyörködtetőek, a bútorok kényelmesek, a kiegészítők hangulatosak és stílusosak. A természetközeli pihenés már köszönőviszonyban sincs a régi, fapados kempingezéssel, a kényelmi faktor beiktatásával újra keresett pihenési formává vált szerte a világon.


Az Eger melletti szálloda évről-évre bővíti bérelhető sátrainak, házainak számát, idén például egy konténer metamorfózisát mutatja be, amelyből mesés erdei lak született. A május 29-i közönségtalálkozó célja, hogy megkedveltesse ezt a pihenési formát a nagyérdeművel.

Az eseményre a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött: www.nomadhotel.hu

A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése