TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

57 éves korában elhunyt Prince

7614
Korunk egyik legnagyobb formátumú, legnagyobb befolyású zenészét egy liftben találták holtan néhány órája.

A dühét mindig humorral ütötte el. Sosem volt senkivel haragban. Közeli zenész ismerősei szerint, akiről elterjedt a szakmában, hogy rossz passzban van, az számthatott rá, hogy megcsörren a telefonja, és Prince lesz az, hogy megvígasztalja, bátorítsa, feltüzelje az illetőt. Törődő, igazi jó barátnak írják le azok, akik tényleg ismerték. Nem szerződött egyik kiadóval sem, mindig maga adta ki a zenéjét. Gerendai Károly azt nyilatkozta az ATV híradójának, hogy a 2011-es Sziget-koncertje után másnap visszatért a fesztiválra, hogy megnézzen egy koncertet a Világzenei színpadon. Ilyen volt Prince.

A fél világ imádta, de ő is tudott rajongani. Például Michael Jordanért vagy Steve Wonderért.

Egykori stylistja a CNN hírcsatornán úgy emlékezett vissza rá, mint jó humorú fickó, akivel jó volt együtt lenni. A Bilboard Magazine egykori szerkesztőségi igazgatója egy olyan sztorit idézett föl róla, szintén a CNN műsorán, ami jól mutatja, mennyire könnyedén vette a legkomolyabb dolgokat is az életben: A zenei magazin egy újratervezés után vele tervezte a címlapot, de hiába várták a borítóra a képet. Prince a lapzárta utolsó pillanatáig húzta az időt, majd átküldött egy fotót egy öregasszonyról. Persze a nyomdába adás előtt momentumban megérkezett a megfelelő kép, de addig biztos jókat nevetett magában.

Barack és Michelle Obama is megszólalt már az ügyben, és nagy kedvencüknek és halhatatlann virtuóznak nevezték Prine-et, a Fehér ház közleményben az amerikai elnök és felesége fejezte ki együttérzését az ikon családjával és rajongóival.

Minesotában egy zenei stúdió liftjében találtak rá az eszméletlen zenészre, akinek helyi idő szerint 10:07-kor állapították meg a halálát, amelynek oka még nem ismert. A hétszeres Grammy-díjas zenésznek voltak problémái az egészségével mostanában.

Jövőre jelent volna meg következő lemeze.

A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése