TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Magyarországon a világ leggyorsabb lézere

7567
A világ leggyorsabb lézerével műtenek a Saint James Szemészeti Központban. Egy lézeres látásjavító kezelés mindössze 20 percig tart, a beavatkozás után pedig szinte tökéletesen lát a páciens – természetesen már szemüveg és kontaktlencse nélkül.

A műtéteteket a legmodernebb technikával végzik: a világ leggyorsabb és legmodernebb lézerkészülékével, amely átlagosan 1.4 másodperc alatt képes 1 dioptria kezelésére. Budapesten kizárólag a Saint James Szemészeti Központban található WaveLight Refractive Suite két lézerkészülékből áll:  a WaveLight EX500 az egyetlen 500 Hz frekvencián működő excimer lézer a világon, a lebenyes kezelések esetén használt WaveLight FS200 femtusecundumos lézer pedig a lebenyt átlagosan mindössze 6 másodperc alatt készíti el.


A lézerrel végzett látásjavító kezelések több, mint 30 éve érhetőek el a világban és hazánkban is bőségesen van már tapasztalat e téren. A beavatkozás rövidlátás esetén -1.0 és -12.0 dioptria között, távollátás esetén +1.0 és +4.0 dioptria között, asztigmia esetén pedig +4.0 és -6.0 dioptria között végezhető el. A beavatkozást a szaruhártya mikron pontosságú domborzati térképe alapján számítógép tervezi meg. Mivel nincs két egyforma szem a világon, minden kezelés személyre szabott. A páciensek akár már a műtét másnapján visszatérhetnek a munkába, sportolhatnak és folytathatják addigi életvitelüket, leszámítva természetesen a szemüveg állandó keresgélését és a kontaktlencsével járó mindennapi macerát. A szaruhártya lézeres átformálása után a szem optikailag 125-150%-os látásélességre is képes lehet, tehát élesebben láthatunk a műtét után, mint előtte szemüvegben, vagy kontaktlencsével. Aki a látásjavító beavatkozás mellett dönt, 3-4 év kontaktlencse vagy dioptriás szemüveg árából fedezni tudja a műtétet.


„-2 dioptriás szemüvegem és kontaktlencsém volt a kezelés előtt. Gyakran előfordult, hogy tánc közben kiesett a lencse a szememből, és ez eléggé bosszantó tudott lenni, főleg egy verseny alatt. Életem egyik legjobb döntése volt, hogy belevágtam a műtétbe, és hihetetlenül élvezem, hogy végre tökéletesen látok. Néha azért még eszembe jut a nap végén, hogy ki kellene venni a lencsémet, de aztán rájövök, hogy már nincs a szememben” – mondta Karcagi Dalma (fenti képen), a Szombat esti lázban országos hírnevet szerzett profi versenytáncos, akit a közelmúltban műtöttek meg a budapesti Saint James Szemészeti Központban.

A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése