TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

A Fiatal Vállalkozók Hetének keretein belül 2015. november 19-én ingyenes előadásokkal segítik a kreatívipar iránt érdeklődőket.

Befutott, ezen a pályán eredményes vállalkozók árulják el, hogyan építsd fel a karriered, hogyan hasznosítsd egyszerűen és hatékonyan a képességeid, kapcsolataid és tudásod. A Design Terminállal közösen szervezett előadások a startupok jövőjét és a mentorálás jelentőségét helyezik előtérbe.

A KSH adatai szerint a kreatív iparban dolgozik a hazai foglalkoztatottak 4,4%-a. Az ágazat teljesítménye majdnem ötször, exportja közel kétszer gyorsabban nő, mint a gazdaság egésze. A legdinamikusabban növekvő kreatívipari terület 2008. és 2012. között a design, vagyis a termék-, grafika- és divattervezés ágazatok voltak. Itt a bruttó hozzáadott érték közel háromszorosára, a vállalkozások száma pedig közel két és félszeresére nőtt. Ez az iparág lehet a fiatal vállalkozók kiugró pontja, nem véletlen tehát, hogy a Fiatal Vállalkozók Hetén külön tematikus nap foglalkozik a témával.

Azoknak a helyzete, akik valamilyen kreatív vagy művészi pályán akarnak elhelyezkedni, talán még nehezebb. Kevesebb a lehetőségük, rengeteg a jelentkező, és nagy a verseny ezen a piacon. A Fiatal Vállalkozók Hetének keretein belül 2015. november 19-én megrendezésre kerülő Kreatív Vállalkozások Napja remek lehetőséget kínál azoknak, akik a kreatíviparban képzelik el a jövőjüket. Az ingyenes előadások résztvevőinek befutott, ezen a pályán eredményes vállalkozók árulják el, hogyan építsék fel a karrierüket, hogyan hasznosítsák egyszerűen és hatékonyan a képességeiket, kapcsolataikat és tudásukat.

„A rohamosan fejlődő kreatíviparban óriási a verseny. Azt tapasztaljuk, hogy azok tudnak igazán nagy sikereket elérni, akik a szaktudás mellett komoly vállalkozói és cégvezetői ismeretekkel is rendelkeznek. A Fiatal Vállalkozók Hetének előadásaival és szervezetünk tevékenységeivel ebben is hatékony segítséget kívánunk nyújtani" – mondta dr. Kovács Patrik, a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének (FIVOSZ) alapító elnöke.

A Fiatal Vállalkozók Hetén a Design Terminál  is képviselteti magát. A hazai startupokat mentoráló ügynökség célja a leginnovatívabb magyar vállalkozások nemzetközi piacra lépésének elősegítése, új magyar sikertörténetek születése. A Kreatívipari vállalkozások Napján a Design Terminál a startupok jövőjét és a mentorálás szerepét helyezi előtérbe. Az eseményen a szakmai beszélgetéseken túl a Design Terminál mentorprogramjában korábban résztvevő és ma már sikeres vállalkozások mutatkoznak be. Emellett a most induló, fiatal csapatok is lehetőséget kapnak, élő üzleti konzultációnak is részesei lehetnek az érdeklődők.

A világ 156 országához hasonlóan, Magyarországon nyolcadszorra kerül megrendezésre a Fiatal Vállalkozók Hete 2015. november 16-22. között. Idén a Kreatív Vállalkozások Napja mellett a Sikeres Pénzügyek és Menedzsment Napjára, a Vállalkozz Itthon Napra, a Milliárdosok Napjára, valamint a Magyar Nemzeti Kereskedőház közreműködésével megvalósuló Nemzetközi Napra is várják az érdeklődőket.

A több mint 50 előadáson való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Bővebb információ a www.fiatalvallalkozokhete.hu weboldalon található.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése