TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Lassan közeledik az évnek az az időszaka, amelyet nem csak a korai sötétedés, de a megfázás és az influenza is beárnyékolhat.

Világviszonylatban nézve évente 2-3 alkalommal esünk át ilyenmegbetegedéseken főként az őszi-téli szezonban, és átlagosan 5 napig tart afelépülés. Sokszor azonban nem pihenéssel, hanem munkával töltjük agyógyulás napjait is, erősítette meg egy globális kutatás.Amíg az a legtöbb szülő számára természetes, hogyha gyermekeimegbetegszenek, akkor otthon kell maradniuk, addig magukról nem ígygondolkodnak a felnőttek. Több mint 66 százalékuk akkor is bemegy dolgozni,ha észleli magán a megfázás jeleit, mutatott rá a Wick Pharma GmbH 2014-ben,15 ország részvételével készített felmérése. Érdekes ellentmondás, hogy bárlegtöbben betegen is munkába állunk, az viszont frusztrál minket, ha akollégánk orrot fújva, tüsszögve ül mellettünk. A válaszadók  több mint 60százalékát zavarja a meghűlt munkatárs jelenléte, sőt a magyaroknál ez azarány 71 százalék volt. Világszinten egyébként gyakran nekik tulajdonítjuk,ha ledönt minket a lábunkról egy-egy kellemetlen kór: a 15 000 résztvevőközel 64 százaléka igennel válaszolt arra, hogy kollégájától kaphatta el amegfázást.


A kutatás adatai szerint egész évre kivetítve átlagosan 2-3 alkalommalösszesen 5-5 napig vagyunk betegek, viszont ehhez képest a válaszadók 64százaléka 4 vagy még annál is kevesebb napot töltött tavalybetegszabadságon. Felmerül a kérdés, miért dolgozunk betegen? Globálisszinten az alábbi két választ jelölték meg fő okként a megkérdezettek:félnek, hogy kiesnek a munkából, illetve úgy vélik, hogy kisebb" betegségeknem jelentenek okot az otthon maradásra.  Ebben igencsak különböznek amagyarok válaszai a nagy átlagtól: mi ugyanis a munkáltatói nyomást,valamint a pénzügyi okokat jelöltük meg az első két helyen.


Annak érdekében, hogy a most következő szezonban elkerülhessük a megfázásostüneteket, egészségesen élvezhessük családunk társaságát, és ne orrot fújvavégezzük a munkánkat, érdemes időben elkezdeni a felkészülést. A globálisfelmérésből az is kiderült, hogy mindezt hogyan tesszük a legtöbben:vitaminokkal turbózzuk a szervezetünket (44%), jobban odafigyelünk azétkezésre (34%), gyakrabban mosunk kezet (34%), valamint beraktározunk vénynélkül kapható készítményekből (31%).

A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése