TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

A 30. jubileumi Vezérigazgató Találkozó azt vizsgálja majd, milyen irányba mutatnak a kibontakozó trendek másfél évtizeddel az ezredforduló után.

Az előző évezred végén egy híres társadalomtudós a történelem végét jósolta – nos, valószínűleg tévedett, hiszen fordulatos évek állnak mögöttünk, a világ aggasztó feszültségekkel terhelt, a jövő ma sem kiszámíthatóbb, mint korábban volt. Ez a megállapítás nem csak a gazdaságra, az üzlet világára igaz. A világ fantasztikusan bonyolult és komplex hálózattá vált, amit, amennyire lehet, egészében kell áttekinteni, hiszen minden része fontos, minden komponense kihat a többire.


A 30. Vezérigazgató Találkozón ennek szellemében szélesre nyitják a kamera optikáját. Az előadók megvizsgálják, mekkora mozgástere van a magyar és a régiónkhoz tartozó, hozzánk hasonlóan nyitott gazdaságoknak, illetve az Európai Uniónak a modern globalizálódott világgazdaságban, milyen gyengeségeket hozott felszínre a gazdasági válság, ki mit tesz pozíciója erősítése érdekében. A program áttekintést ad a társadalom fejlődéséről, a régi és új társadalmi problémákról, belső és külső feszültségekről, a politikai élet fejlődésének irányáról. Innováció nélkül nincs sikeres gazdasági és társadalmi fejlődés, tudnunk kell tehát, mik lesznek a jövő technológiái és iparágai, a kutatás és fejlesztés területén mire képes Magyarország. Fejlődjön bármerre a tudomány és a technika, a reneszánszát élő infokommunikációs technológiának biztosan fontos szerepe lesz mindenben.


A Találkozó előadóitól és vendégeitől megtudhatjuk, mi történik a nagyvállalati szektorban, mire készülnek, milyen stratégiákat követnek a vezető cégek. A nagyok mellett a kicsik is helyet kapnak, hiszen az elmúlt években izgalmas és mozgalmas vállalkozási központtá váltunk, érdekes ötletek születtek és kockázati tőkében sincs hiány. A változó világ újfajta vezetői módszereket, egyéni életstratégiákat kíván; ezen a téren művészektől, a kulturális élet vezető képviselőitől is sokat lehet tanulni.


Kiemelt előadók: Gulyás Gergely (alelnök, Országgyűlés), Tölgyessy Péter (alkotmányjogász), Nógrádi György (egyetemi tanár, Corvinus Egyetem), Dale A. Martin (vezérigazgató, Siemens Magyarország) és még sokan mások


A plenáris előadásokból, kerekasztalokból, formális és informális beszélgetésekből álló 30. Vezérigazgató Találkozó 250 résztvevőre számít, akik a hazai KKV-k tulajdonosai, és Multinacionális cégek döntéshozói közül kerülnek ki. A minden kényelemmel felszerelt sárvári Spirit Hotelben megrendezésre kerülő rendezvényre itt lehet jelentkezni.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése