TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Az immáron 7. alkalommal összegyűlő vidéki éttermek és a Pannonhalmi Főapátság összefogásából indul ősszel a Szent Márton Konyha.

Nemes cél érdekében fogott össze a Pannonhalmi Főapátság és a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT). A SVÉT előestéjén 19 órától a pannonhalmi Viator étteremben jótékonysági vacsora indítja útjára a kezdeményezést. A Várszegi Asztrik főapát védnökségével és részvételével megrendezett esten a legjobb vidéki éttermek által készített fogásokat az Apátsági Pincészet kereskedelmi forgalomban már nem kapható  borai kísérik. A vacsorán az első negyven jelentkező vendég tud részt venni.Hetedjére is
Másnap aztán folytatódik a nagysikerű, a vidéki éttermek legjavát bemutató Stílusos Vidéki Éttermiség programsorozat. A házigazda ezúttal Pannonhalma, méghozzá az Apátság új rendezvényhelyszíne, a Pannonhalmi Apátsági Múzeum.

 

Az egyesületbe tömörülő éttermi csoport tagjai mindannyian a szívből jövő, vidéki vendéglátást tartják legfontosabb alapelvüknek és ennek hangulatát szeretnék megmutatni a SVÉT-re látogató közönségnek. Az idei házigazda, Pannonhalma a gasztronómiai élményeken túl egy teljes napra elegendő élményt nyújt a látogatóknak: kiállítások, népi gyermekjátékok, múzeumpedagógiai foglalkozások, borkóstolás és az Apátság  meglátogatása is szerepel a kínálatban. A vendégek így maguk válogathatják össze, hogy a gazdag és izgalmas éttermi kínálat mellett milyen egyéb programokkal színesítik a SVÉT-napot.

 

A SVÉT-tagok mellett - ahogy az Egyesület alapelvei közé is tartozik – a  helyi termelők, beszállítók, gasztronómiai képviselők közül is többen bemutatkozhatnak. Így természetesen ott lesznek a pultokon az Apátsági Pincészet borai, a Vis Vitalis bencés ásványvíz és az apátsági termékek is: a gyógynövénylikőröktől kezdve a kozmetikai termékekig.

„Azért fontos a vidéki éttermek összefogása, mert meg szeretnénk mutatni, hogy milyen gazdag és sokszínű az ország gasztronómiája. Idén a fűszer- és gyógynövények lesznek a közös nevező az éttermek között, ezek fölhasználásával születnek majd az adott régióra jellemző fogások. Minden étteremnek ötvöznie kell a saját jellegzetes fogásait egy-egy fűszer- vagy gyógynövénnyel, aminek következtében sokszínű és izgalmas kínálatra számítunk” – mondta el az egyesület és az idei rendezvény fő célkitűzéseit összefoglalva Takács Gábor, a házigazda pannonhalmi Viator étterem üzletvezetője.

 

Megújult környezetben
Pannonhalmán az elmúlt másfél évtizedben látványos fejlesztések zajlottak: felépült a turistafogadó és a hozzá kapcsolódó gyalogos híd, létrejött az Apátsági Pincészet, megújult a gyógynövényes kert, felépült a Szent Jakab Zarándokház és a Viator Apátsági Étterem és Borbár. És immáron az Pannonhalmi Apátsági Múzeum is várja a látogatókat. A XVIII. században emelt, barokk Apátsági Major épülete egy funkció nélküli, omladozó, rossz állapotban lévő ingatlan volt, amely Pannonhalma Város egyik központi helyén, a piac mellett található. A Stílusos Vidéki Éttermiség soron következő helyszíne viszont a megújult rendezvényközpont lesz, amely egyidejűleg nemcsak a SVÉT-nek, hanem több kiállításnak és a Pausa Apátsági Kávézónak is helyet ad.

 

A szeptember 6-i rendezvényen résztvevő éttermek:Anyukám Mondta - Encs; Baricska Csárda - Balatonfüred; Chianti Étterem - Veszprém; Erhardt Étterem és Panzió - Sopron; IKON Étterem - Debrecen; Kistücsök Étterem - Balatonszemes; Macok Étterem és Borbár - Eger; Mandula Étterem és Borbár - Villány; Nomád Hotel&Campsite - Noszvaj; Rosinante Fogadó - Szigetmonostor; Viator Apátsági Étterem és Borbár - Pannonhalma; Walter Vendéglő - Perbál

A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amit csak itt lehet megtenni: www.viator.co.hu

A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése