TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

A magyar szakmunkásképzés újabb diadala

7521
A WorldSkills fiatal szakemberek világversenyén 63 ország több mint 1200 versenyzője mérte össze tudását 50 versenyszámban. Magyarországot 13 szakmában 14 fiatal szakmunkás képviselte sikeresen.

Bihall Tamás, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) szakképzésért felelős alelnöke az MTI-nek elmondta, hogy a mostani magyar csapat jóval nagyobb létszámú volt a korábbi évekhez képest, és a magyar fiatal szakmunkásoknak az európai versenyeken mutatott eddigi sikeres szereplései a WorldSkills világversenyen is folytatódtak. A kamara alelnöke szerint a magyar szakképzés színvonalának emelése, a duális képzés fejlesztése is szerepet játszik abban, hogy egyre jobb eredményt érnek el a magyar fiatal szakmunkások a különböző nemzetközi versenyeken.

Megjegyezte: a kamara a Nemzetgazdasági Minisztérium megbízásából évek óta szervezi és eredményesen működteti a szakmunkástanulók versenyét, ezáltal sikerült egy olyan válogatórendszert kialakítani, amelynek révén már csak a legjobbak jutnak el a szakmák világversenyére.A kamara alelnöke az esélyeket latolgatva még a verseny előtt úgy fogalmazott, hogy az egyéni versenyben akár lehetnek kedvező meglepetések is, mert az eddigi tapasztalatok alapján a magyar fiatalok erősek a mechatronikai, a faipari és az információs technológiai szakmákban, illetve egyre jobbak a szépségiparágban, az ápolás és gondozás területen indulók is.

 

Bihall Tamás jóslata bejött, mert Aranyérmet szerzett László Attila (21) bútorasztalos, aki a Celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnázium és Szakképző Iskola Tagiskolájának tanulója volt, gyakorlati oktatatást pedig Busznyák Norbert egyéni vállalkozótól kapott. Egyben László Attila lett a magyar csapat legeredményesebb versenyzője, így kiérdemelte a "Best of Nation/Nemzet legjobbja" érmet is. Ezüstérmes lett továbbá Csongrádi Dávid, az informatikai hálózati rendszergazda kategóriában. Kiválósági érmet vett át a Zilahi Krisztián és Balázs Dávid alkotta mechatronikai csapat, Kunfalvi Melinda virágkötő és Mózer Gergely épületasztalos az 500 pont feletti teljesítményért.Az eredményhirdetést követően Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke elmondta: „a hagyományos iparágakban meghatározó szerepet játszottak a magyar versenyzők. Az aranyérmet nyert bútorasztalos szakmában nagy hagyományokkal rendelkező, sikeres országok versenyzőit sikerült megelőzni.”


Fekete Balázs, a Sao Paulóban versenyző magyar csapat vezetője hangsúlyozta, hogy rendkívül erős mezőnyben tudtak a magyar versenyzők érmeket nyerni, eredményesen szerepelni, hiszen a világ több mint hatvan országának jól felkészült 1200 versenyzője között lettek a legjobbak, álltak helyt. A csapat minden tagja, a versenyzők, a felkészítők, a szakértők, szponzorok maximális teljesítményt nyújtottak a versenyen. „Az egész versenyt a szakma iránti tisztelet és alázat kísérte, szinte ember feletti teljesítményt nyújtottak a versenyzők, a magyar csapat résztvevői” – mondta Fekete.


Facebook-bejegyzésben Orbán Viktor miniszterelnök is gratulált azoknak a magyar versenyzőknek, akik kiváló eredményt értek el a szakmai olimpián: „Gratulálok! Büszkék vagyunk a szakmunkásainkra" – fogalmazott bejegyzésében a kormányfő.

Forrás: www.butorszovetseg.hu

Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.
A szakdolgozatomat a Starbucks marketingkommunikációjából írtam. Két évvel később megcsörrent a telefonom, és egy hang azt mondta, hogy van egy szabad marketinges állás a márkánál.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2017 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése