TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

A magyar szakmunkásképzés újabb diadala

7521
A WorldSkills fiatal szakemberek világversenyén 63 ország több mint 1200 versenyzője mérte össze tudását 50 versenyszámban. Magyarországot 13 szakmában 14 fiatal szakmunkás képviselte sikeresen.

Bihall Tamás, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) szakképzésért felelős alelnöke az MTI-nek elmondta, hogy a mostani magyar csapat jóval nagyobb létszámú volt a korábbi évekhez képest, és a magyar fiatal szakmunkásoknak az európai versenyeken mutatott eddigi sikeres szereplései a WorldSkills világversenyen is folytatódtak. A kamara alelnöke szerint a magyar szakképzés színvonalának emelése, a duális képzés fejlesztése is szerepet játszik abban, hogy egyre jobb eredményt érnek el a magyar fiatal szakmunkások a különböző nemzetközi versenyeken.

Megjegyezte: a kamara a Nemzetgazdasági Minisztérium megbízásából évek óta szervezi és eredményesen működteti a szakmunkástanulók versenyét, ezáltal sikerült egy olyan válogatórendszert kialakítani, amelynek révén már csak a legjobbak jutnak el a szakmák világversenyére.A kamara alelnöke az esélyeket latolgatva még a verseny előtt úgy fogalmazott, hogy az egyéni versenyben akár lehetnek kedvező meglepetések is, mert az eddigi tapasztalatok alapján a magyar fiatalok erősek a mechatronikai, a faipari és az információs technológiai szakmákban, illetve egyre jobbak a szépségiparágban, az ápolás és gondozás területen indulók is.

 

Bihall Tamás jóslata bejött, mert Aranyérmet szerzett László Attila (21) bútorasztalos, aki a Celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnázium és Szakképző Iskola Tagiskolájának tanulója volt, gyakorlati oktatatást pedig Busznyák Norbert egyéni vállalkozótól kapott. Egyben László Attila lett a magyar csapat legeredményesebb versenyzője, így kiérdemelte a "Best of Nation/Nemzet legjobbja" érmet is. Ezüstérmes lett továbbá Csongrádi Dávid, az informatikai hálózati rendszergazda kategóriában. Kiválósági érmet vett át a Zilahi Krisztián és Balázs Dávid alkotta mechatronikai csapat, Kunfalvi Melinda virágkötő és Mózer Gergely épületasztalos az 500 pont feletti teljesítményért.Az eredményhirdetést követően Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke elmondta: „a hagyományos iparágakban meghatározó szerepet játszottak a magyar versenyzők. Az aranyérmet nyert bútorasztalos szakmában nagy hagyományokkal rendelkező, sikeres országok versenyzőit sikerült megelőzni.”


Fekete Balázs, a Sao Paulóban versenyző magyar csapat vezetője hangsúlyozta, hogy rendkívül erős mezőnyben tudtak a magyar versenyzők érmeket nyerni, eredményesen szerepelni, hiszen a világ több mint hatvan országának jól felkészült 1200 versenyzője között lettek a legjobbak, álltak helyt. A csapat minden tagja, a versenyzők, a felkészítők, a szakértők, szponzorok maximális teljesítményt nyújtottak a versenyen. „Az egész versenyt a szakma iránti tisztelet és alázat kísérte, szinte ember feletti teljesítményt nyújtottak a versenyzők, a magyar csapat résztvevői” – mondta Fekete.


Facebook-bejegyzésben Orbán Viktor miniszterelnök is gratulált azoknak a magyar versenyzőknek, akik kiváló eredményt értek el a szakmai olimpián: „Gratulálok! Büszkék vagyunk a szakmunkásainkra" – fogalmazott bejegyzésében a kormányfő.

Forrás: www.butorszovetseg.hu

A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése