TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

A svéd bútorgyártó cég 2015 szeptemberéig a teljes világítási termékválasztékát LED-esre cseréli.

A LED olyan fényforrás, amely működéséhez 85%-kal kevesebb energiát igényel, mint a hagyományos izzók, és élettartama akár a 20 évet is eléri. „A LED forradalmasította a világításipart. A háztartások energiakiadásai folyamatosan emelkednek, csakúgy, mint a világ energiaigénye, így a LED-eknek nagy szerepe van az energiacsökkentésben. Azon hitünkre alapozva, miszerint mindenkinek meg kell adni a lehetőséget, hogy fenntarthatóbb életet élhessen, biztosítani fogjuk, hogy LED-es termékeink ára az emberek többsége számára megfizethető legyen” – mondta Steve Howard, az IKEA Csoport fenntarthatósági vezetője.

„A LED a dizájn világát is forradalmasította. A kisméretű diódák szinte bármely termékbe beilleszthetők, így téve lehetővé az eddigieknél kisebb, vékonyabb felépítésű és jóval szabályozottabb fénykibocsátású lámpák megalkotását” – jelentette ki Björn Block, az IKEA világítási üzleti területének választékmenedzsere. A vásárlók meleg és hideg tónusú fény közül választhatnak, és szinte az összes izzó szabályozható fényerejű. A minőségi izzók minden lehetséges formában és méretben elérhetők. Az IKEA és beszállítói komolyan odafigyeltek a LED-es izzók teljesítményének fejlesztésére.

 

Szebb hétköznapokat teremteni – ez az IKEA víziója, amely a gyakorlatban annyit tesz, hogy új világítási technológiákat alkalmaznak és azokat jobb termékek kifejlesztésére használják. A kihívást ezeknek az új termékeknek a mutatóssá, fenntarthatóbbá és megfizethetővé tétele jelenti. Az IKEA teljes mértékben a LED-technológia mellett kötelezi el magát, így 2015. szeptember 1-jétől a világítási választékát 100%-ban LED-esre cseréli.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése