TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

41 fővárosi és vidéki iskola közel 1700 diákjának tartott eddig oktatást a Henkel Magyarország 42 önkéntes munkatársa a vállalat „Fenntarthatóság Nagykövetei” programja keretében.

A Henkel munkatársai általános iskolákba látogatnak el, és egy játékos tanóra keretében tanítják meg a diákoknak, hogyan lehet környezettudatosan élni, spórolni a vízzel és az árammal. A kezdeményezés célja, hogy környezettudatos szokásokra nevelje a diákokat.
A program 2013-as indulása óta a Henkel 42 önkéntes munkatársa 41 iskolában hívta fel a diákok figyelmét a zöld gondolkodás fontosságára 72 rendhagyó tanórára keretében, amelyeken 1698 diák vett részt eddig. A Henkel világszerte 3800 nagykövettel látogatja az általános iskolákat mintegy 70 országban, a magyar leányvállalat programjának eredménye pedig dobogós helyen áll a régiós Henkel-országok között.

A Henkel számára kiemelten fontos a fenntarthatóság, és a társadalom iránti elkötelezettség mindig is a vállalat felelősségvállalásának része volt. A program keretében a Henkel-munkatársak egy tanfolyam elvégzése után válnak fenntarthatósági nagykövetekké, majd fővárosi és vidéki általános iskolákba látogatnak el, ahol egy játékos, interaktív tanóra keretében mutatják meg a gyerekeknek, hogyan tudnak a hétköznapokban is környezettudatosan élni. A „tanórákon” a diákok számos olyan trükköt tanulhatnak, ameikkel ők maguk is hozzájárulhatnak a környezet védelméhez, spórolhatnak a vízzel és az árammal.

 

„A Fenntarthatóság Nagykövetei egy hiánypótló program, az eddigi tapasztalatok azt igazolják, hogy az iskolákban igény van egy átfogó, gyerekek számára is érthető és élvezetes környezetvédelmi oktatásra. Nagyon büszkék vagyunk a program eredményeire, a foglalkozásokat a munkatársaink és a gyerekek is nagyon élvezik” – mondta dr. Fábián Ágnes, a Henkel ügyvezető igazgatója, és önkéntes fenntarthatósági nagykövete.

 

A Henkel bízik abban, hogy a diákok felnőttként is emlékeznek majd a tanultakra és természetes lesz számukra a zöld gondolkodásmód. A programot „Az év vállalati önkéntes programjának” választották 2014-ben az Önkéntes Központ Alapítvány pályázatán.

A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése