TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Gyökerestül változtatja meg az egészségügyi ellátást a robbanásszerűen fejlődő smart technológia.

Mobilalkalmazások, különböző viselhető- és okoseszközök egész garmadája érhető el már jelenleg is a piacon, ezek bárhol, bármikor lehetővé teszik, hogy a legfontosabb élettani paramétereket mérjük, vagy akár saját magunkat kezeljük. A régió egyik legnagyobb mobil-, smart technológiai és startup konferenciája, az SM 2015 kiemelten foglalkozik az okos medicína aktualitásaival és hazai lehetőségeivel. A legfrissebb mobil- és okostechnológiai trendeket felvonultató SM 2015 konferencia több izgalmas előadáson és működő projekten keresztül mutatja be a terület nemzetközi újdonságait, illetve a legizgalmasabb hazai fejlesztéseket, kezdeményezéseket.


Az e-páciensek forradalma
A smart egészségügy jelenlegi meghatározó trendje a viselhető eszközök térnyerése, aminek köszönhetően számos olyan vizsgálat végezhető el az otthonunkban, az irodában vagy útközben, amire korábban csak orvosi rendelőben vagy kórházban volt lehetőség. A témáról az SM 2015 keretében Dr. Meskó Bertalan, orvosi jövőkutató, nemzetközileg elismert szaktekintély biztosít majd előadásában mélyebb rálátást. A szakember a legfrissebb nemzetközi trendek mellett, a smart technológia és e-egészségügy hazai lehetőségeiről, terjedéséről is átfogó képet rajzol majd.

Autista gyermekeknek segít egy magyar startup
Különleges tablet appot fejleszt a Gubbio nevű magyar startup csapat, ami autista gyerekeknek és szüleiknek jelent óriási segítséget. Az alkalmazás tulajdonképpen egy speciális naptár és napirend tervező, amelyben rajzok segítségével lehet megszervezni az autista gyermekek napirendjét. Az alkalmazás fejlesztői elnyerték az idei CEE Women Startup Competition első díját. Az SM 2015 konferencián az egyik alapító, grafikus Bogdán Viktória mutatja be az app működését, majd kitér arra is, hogy hogyan lehet applikációt tervezni fogyatékkal élőknek, illetve, hogy milyen fontos helye van az autizmussal érintett családok életében a mobil megoldásoknak.

Otthoni rehabilitáció a jövőből
Izgalmas nemzetközi smart egészségügyi projektek is bemutatkoznak az SM 2015 konferencián. A Kinestica egy szlovén startup, amely integrált hardveres és szoftveres megoldást kínál agyi sérülésekből (pl. sztrókból) felépülő betegek akár otthon is végezhető mozgásszervi rehabilitációjára. A cég egyrészt egyedülálló fejlesztése miatt, másrészt abból a szempontból is érdekes, hogy az OTP-Day One Magvető Alap áll befektetőként a nemzetközi projekt mögött.

Az SM 2015 programjában megannyi új startup is képviselteti magát, de jelen lesz számos, már kész technológiát felvonultató Startup is, mint például a Rabbit (Wearrabbit), amely hordozható konferenciatámogató megoldást nyújt majd a vállalkozó kedvű résztvevők számára, vagy a Duelbox, amely – szórakoztató formában – interaktív felhasználói élményt biztosít a konferencia előadásaihoz.

A Magyar Telekom főtámogatásával megvalósuló SM 2015 minden eddiginél erősebb tematikával és nemzetközi felhozatallal mutatja be a mobilpiac, a smart technológia, a közösségi finanszírozás, a viselhető eszközök, a hazai startup világ és egyetemi innovációs tevékenység aktualitásait 2015. április 8-9-én. Az összesen több mint 150 hazai és nemzetközi előadót felvonultató rendezvényen olyan cégek szakemberei is megosztják tapasztalataikat mint a Twitter, az IBM, a GET YOUR CROWD (ex-Indiegogo), a Prezi vagy a PayPal.

További információ és regisztráció a konferenciára:
www.smconf.hu
www.facebook.com/smartmobil

A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése