TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Az elmúlt hetekben nehéz lett volna úgy járni a főváros utcáit vagy nézni a tévét, hogy ne jött volna szembe egy hirdetés A szürke ötven árnyalatáról.

A Mediacom által vezérelt kampánynak és a nagy várakozásoknak megfelelően a film minden idők legjobb magyarországi nyitását produkálta az első hétvégén.  A 182.165 fős nézősereg 244.373.593 Ft-os bevételt produkált – ez a szerdai előjátszásokkal együtt 197.918 fő és 264.778.105 Ft. Az eddigi rekordot a Star Wars III. rész – A Sith-ek bosszúja tartotta, 2005-ben 229,4 milliót hozott a hazai mozik pénztárainál. A közelmúlt legjobb eredménye A hobbit – Az öt sereg csatája című filmé volt, 2014. decemberében, 183,8 millióval.De nemcsak a filmet gyártó stúdió és a nemzetközi forgalmazók profitálnak a könyv és a film népszerűségén. A sikerből mások is szívesen részesülnének. Az LG szerint például az OLED tévéi a szürkének sokkal több árnyalatát ismerik, mint 50. Nyilván azért lényeges ez, mert a fekete tónus intenzitása és a sötét színek mélysége nagyban hozzájárulnak a kép minőségéhez. Az LG által képviselt OLED technológia lényege ugyanis, hogy a TV háttérvilágítás nélkül működik, és a képernyőn a pixelek önállóan vezérelhetők, így képesek a csodálatosan életű színek mellett a lehető legsötétebb fekete színt is megteremteni, ennek megfelelően minden eddiginél jobban árnyalni fekete és a szürke tónusait. Így ezen a képernyőn elképesztő részletgazdasággal csodálhatnánk meg Mr. Grey valamennyi szürke nyakkendőjét (mindezt 799.000 forintos ajánlott áron).

És izzanak a telefonvonalak egy seattle-i ingatlancégnél: a vevők az iránt érdeklődnek, mennyiért vehetnek lakást egy bizonyos apartmanházban. Abban tudniillik, amelyben A szürke ötven árnyalatát forgatták. Az érdeklődés azóta nőtt meg, hogy megjelent a fim előzetese, amelyben megmutatják az épületet, ahol az erotikus történet hőse, Christian Grey él. A luxusapartmanok korábban egymillió dollár körüli összegbe kerültek az épületben, de az ár most az egekbe szökött. Az ingatlanosok szerint jellemzően 19 és 50 év közötti hölgyek érdeklődnek, és sokan kérik, hadd tölthessenek el egy-két éjszakát valamelyik bérelhető apartmanban.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése