TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Nyáron a Balatonnál koncertezik a Europe!

7417
Elkezdődött a végső visszaszámlálás, amikor az Open Road Fest szervezői január végén eddigi legnagyobb fellépőjüket jelentették be: nagyszínpadon a Europe!

Június 13-án 22.00-ás kezdettel egyedülálló fényárba borul majd a 16. Open Road Fest nagyszínpada, és felcsendül a rock egyik univerzális himnusza, a Final Countdown. A fesztivál történetében soha nem látott sztár együttes érkezik Alsóörsre, ráadásul egyedülálló látványvilággal.

A XXI. század legmodernebb fénytechnikájával és egyedülálló díszlettel készül a 16. Open Road Fest-re a világhíru Europe. A svéd együttes egyébként is a katartikus élmények zenekara, akik egy végso visszaszámláláshoz méltó show-t ígérnek a júniusi koncertjükön. A különleges show miatt a fesztivál eddig megszokott nagyszínpadát jócskán át kell majd alakítani, illetve az esemény presztízsét tükrözi az is, hogy a zenekar és stáb számára külön bejáratú, extra öltozoket kell biztosítani a szervezoknek.
A Europe említésére sokak fejében a nyolcvanas évekbol ismert jellegzetes fizurák – vagy inkább hajszerkezetek – ugranak be. Tény, hogy az elso igazi slágereit még a glam rock tombolása idején szerezte az együttes, azonban ok is és a világ is sokat változott azóta. A bandát Joey Tempest és John Norum alapította, akik az éneklés és gitár mellett a dalszövegeket is írták. Hozzájuk csatlakozott hamarosan a basszusgitáros John Levén, továbbá jelenleg Mic Michaeli (billentyu, vokál) és Ian Haugland (dob) alkotja még a zenekart. A banda egy hosszabb szünet után a kétezres években tért vissza. A hajkoronák elmaradtak, ám a rock nem. Azóta négy új stúdióalbumuk is megjelent, illetve olyan, szintén világhíru bandákkal turnéznak együtt, mint a Deep Purple vagy a Whitesnake.
„Imádunk Magyarországra jönni, és külön megtiszteltetés, hogy a Harley-Davidson által fémjelzett fesztiválon léphetünk fel. Különleges látvánnyal, a legnagyobb szabadtéri fesztiválokat idézo fénytechnikával készülünk, hogy igazán emlékezetes koncertet adhassunk a Balaton partján” – mondta Joey.

Az énekes kitért arra is, hogy ez a fellépés számukra is különleges: „Most eloször jövünk az Open Road Festre, de mindig is nagy szerelmese voltam a motorozásnak. Az egyik közelmúltban készült klipünk például, a Rock the Night is egy ilyen motoros motívumra épül.”

A basszusgitáros, John Levén számára sem ismeretlen ez a világ. John imádott cross motorozni, azonban egy napon inkább úgy döntött, hogy pénzre váltja szerelmét, és vesz belole egy basszusgitárt.  Amikor apja rákérdezett az okokra, o azt válaszolta, rock sztár lesz, ahhoz pedig kell egy basszusgitár. Apja ugyan kinevette, de végül neki lett igaza.
A banda jelenleg a folyamatos turnézás mellett az utolsó simításokat végzi az új albumon, amely összességében a tízedik, visszatérésük óta pedig az ötödik nagylemezük lesz: a „War of Kings” márciusban jelenik meg világszerte. Ebbol a terebélyes repertoárból mi fog szólni az Open Road Fest-en? Biztosan felcsendülnek majd a híres Europe dallamok, kezdve a Rock the Night-tól, a Carrie-n át egészen a legújabb számokig.

Persze, sokakat érdekel, hogy a Europe leghíresebb slágere, az a bizonyos Végso Visszaszámlálás is felcsendül majd Alsóörsön? Tempest egy zenekari anekdotában elmondta, hogy karrierük során csak egyetlen egyszer gondolkoztak el ennek kihagyásán, ám azt a koncertet egy förtelmes vihar elmosta. Ezt égi jelnek vették, és azóta nincs Europe koncert Final Countdown nélkül!

A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése