TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

A magyar vállalatok bizakodók a tranzakciós piac fellendülését illetően, derül ki az EY legfrissebb Tőkebizalmi Barométeréből.

„A régiós trendet követve jelentősen növekszik a tranzakciós aktivitás a magyarországi cégvezetők körében is. Az akvizíciós piac élénkülésére utal, hogy a hazai vállalatok az idei évhez képest kisebb értékű, de jóval több tranzakciót terveznek a következő 12 hónapban” – mondta Dezse Margaret, az EY Tranzakciós Tanácsadási Szolgáltatások Üzletágának vezető partnere.


A megkérdezett hazai vállalatvezetők mintegy 70 százaléka szerint továbbra is stabil vagy növekvő lesz a magyar gazdaság teljesítménye. A válaszadók 76 százaléka szintén bizalommal tekint a hazai akvizíciós piac kilátásaira, globális szinten pedig a válaszadók mindegyike javulást illetve stabilizálódást prognosztizál a következő évre.

A felmérésben részt vevő hazai cégvezetők 96 százaléka a jelenlegi dolgozói létszám megtartására, illetve bővítésére készül a következő tizenkét hónapban és csupán 4 százalékuk tervez bármiféle létszámcsökkentést, amely szintén egyértelmű javulást jelent a hat hónappal korábbi tervekhez képest. A saját vállalatuk növekedésében bízók aránya az elmúlt fél évben is jóval dinamikusabban nőtt Magyarországon, mint világszerte: a megkérdezett hazai cégek 68 százaléka a bővítésre fókuszál, ami közel 20 százalékkal haladja meg a nemzetközi várakozásokat.

A felmérésben részt vevő magyar cégek körében mindinkább előtérbe kerülnek a külföldi befektetések. Míg korábban a válaszadók nem kezelték prioritásként a nemzetközi akvizíciókat, addig jelenleg minden ötödik vállalat a potenciális növekedés forrásaként tekint rájuk. A nemzetközi terjeszkedéssel párhuzamosan az elmúlt évek konszolidációja után alaptevékenységük fejlesztésére és az új értékesítési csatornák felkutatására koncentrálnak a vállalatok. A legfőbb befektetési célpontként Romániát, Oroszországot, Ausztriát, Szlovákiát és az Egyesült Államokat jelölték meg a megkérdezett cégek vezetői. A vállalatok kétharmada versenytárs, illetve hasonló tevékenységi körben érdekelt cégek megvásárlásában gondolkodik. Közel kétharmaduk az alaptevékenységének kiterjesztése, illetve új piacok meghódítása érdekében bővítené portfólióját – derül ki az EY Tőkebizalmi Barométeréből.


Az EY Tőkebizalmi Barométeréről
Az EY közép- és délkelet-európai régiós Tőkebizalmi Barométerében 193 vállalati döntéshozót kérdeztek meg a térség tíz országában: Bulgária, a Cseh Köztársaság, Magyarország, Lengyelország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Törökország, Málta és Lettország. A vállalati döntéshozók összességében 18 iparágat képviseltek. A felmérés célja, hogy mérhetővé tegye az elhúzódó piaci bizonytalanság idején a vállalati bizalom alakulását. Az évente kétszer megjelenő Tőkebizalmi Barométert 2009-ben készítette el először az EY.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése