TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

270 tonna összegyűjtött használt sütőolaj, 178 résztvevő töltőállomás országszerte, 320 tonna bio-üzemanyag és több ezer liter megmentett élővíz.

Így lehetne összefoglalni a fenntartható fejlődés iránt évek óta elkötelezett MOL használt sütőolaj-gyűjtő kezdeményezését, amit december 1-jén, az ünnepi a nagy sütés-főzés idejére való tekintettel újra meghirdetett a vállalat. A január 15-ig tartó akció során a MOL-kutakon leadott étolajért cserébe a környezettudatos lakosok nemcsak egy újrahasznosított műanyagból készült, praktikus gyűjtőedényt kapnak ajándékba, de a www.boldogolaj.hu oldalon egy nyereményjátékban is részt vehetnek.


Az energiapiac meghatározó szereplőjeként a MOL évek óta elkötelezett a fenntartható vállalati működés iránt. Az iparágon belül számos kiemelkedő lépést tett a fenntarthatóság jegyében, így az EVOX és Alycol szélvédőmosó- és hűtőfolyadék termékcsalád két éve újrahasznosított műanyagból készült PET palackokba csomagolva érhető el. Sőt a MOL és a Pannon Egyetem közös találmánya, a gumibitumen az útépítést is megváltoztathatja, hiszen a gumibitumenből készült utak a hagyományosnál legalább 50 %-kal tartósabbak, ráadásul újrahasznosított gumiabroncsok felhasználásával készülnek.

Az egyik legkárosabb háztartási hulladék begyűjtésére szintén a MOL hívta fel a figyelmet, és egyúttal olyan  környezetbarát megoldást nyújt, amivel lehetővé teszi, hogy a lakosság egyszerűen, egy töltőállomásra elsétálva adhassa le az olajat. A MOL 2011 májusában indította el, és országszerte 100 benzinkútján helyezett el tárolótartályokat a használt sütőolaj környezetbarát begyűjtésére. A program kezdete óta eltelt három és fél évben mintegy 270 tonna használt sütőolajat hoztak el a MOL-kutakra a környezettudatos lakosok. Jelenleg már 178 kúton lehet leadni a sütéshez használt zsiradékot, amit a MOL tisztítás és feldolgozás után, bioüzemanyag összetevőként használ fel.

A MOL felelős társadalmi szereplőként minél több embert szeretne bevonni programjába, és a környezettudatos gondolkodást értékes nyereményekkel jutalmazza. Így aki december 1. és január 15. között valamelyik MOL-kúton leadja az otthon feleslegessé vált sütőolajat, egy újrahasznosított műanyagból készült, praktikus gyűjtőedényt kap, amelybe kényelmesen, csöpögés mentesen tudja beönteni, tárolni és a kútra szállítani a használt sütőolajat. Sőt egy egyedi kóddal ellátott kupont is kap, amellyel a www.boldogolaj.hu weboldalon regisztrálva egy sorsoláson vehet részt. Számos nyereményt, köztük KIKA ajándékutalványokat és Philips multifunkciós főzőkészülékeket is nyerhetnek. Fődíjként pedig az ország egyik legismertebb gasztrobloggere, Fördős Zé látogat el a szerencsés nyerteshez, hogy közösen készítsék el a vasárnapi ebédet, lenyűgözve a család apraja-nagyját.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése