TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

A Kossuth Kiadó Zrt. nyerte el a pénzügyi vállalat és a Figyelő első alkalommal odaítélt közös elismerését.

A Hungarian Business Leaders Forum szakmai támogatásával felkért független bíráló bizottság a díj odaítélésekor úgy ítélte meg, hogy a Kiadó tevékenysége és innovatív szemlélete elősegíti a tudásalapú társadalom kialakulását. A díjat a Kossuth Kiadó képviseletében Szuba Jolanta könyvkiadási igazgató vette át 2014. november 7-én, a Figyelő TOP200 Gálán. Az idén elsőként átadott elismerést a gazdasági hetilap és a Provident közösen alapította azzal a céllal, hogy olyan vállalatokat díjazzanak, amelyek tevékenységükkel a társadalom egészére pozitív hatást gyakorolnak. Az alapítók a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) szakmai támogatásával független bíráló bizottságot kértek föl a díj odaítélésére. A kuratóriumi tagságot a magyar gazdaság és közélet jeles képviselői vállalták, akik az elismerésre érdemesnek tartott cégek jelölését követően konszenzussal döntöttek az idei év nyerteséről.


A díjra jelölt vállalat esetében feltétel volt, hogy a vállalkozás a társadalmi, környezeti és vállalatirányítási kihívásokra új, innovatív válaszokat adjon. Működését hosszú távú fenntartható stratégiai gondolkodás és felelős üzleti magatartás jellemezze, illetve a jelölt tevékenysége pozitív hatással legyen más üzleti szereplők mellett a társadalom egészére is. Kiemelt szempont volt továbbá, hogy a társaság olyan gazdaságilag kedvező, másolható termékeket vagy szolgáltatásokat hozzon létre, melyek fejlesztési célokat szolgálnak. A díjat bármely Magyarországon bejegyzett, legalább két éve működő gazdasági társaság nyerhette el, ha a kuratórium tagjai arra érdemesnek találták.

„Magyarországon szerencsére egyre több olyan vállalat működik, amely nem csupán a jövedelmezőségi, de a fenntartható fejlődés, a társadalmi hasznosság és az innováció terén is kimagasló teljesítményt tud felmutatni. A Provident Pénzügyi Zrt., mint Magyarország egyik legszélesebb körű CSR programját működtető vállalata a fenti értékeket saját működésében is kiemelten fontosnak tartja, ezért a Figyelővel és a HBLF-fel közösen olyan elismerést kívántunk létrehozni, amely ezen elvek menték a legkiválóbb vállalatokat díjazza. Azt gondolom, hogy idén ez biztosan sikerült, hiszen a tudás és az ismeretek közvetítésével a Kossuth Kiadó a társadalom számára kiemelten hasznos tevékenységet végez” – mondta el Szirmák Botond, a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója.

Czakó Borbála, a HBLF és egyben a Kuratórium elnöke hozzátette: „A Provident Társadalmi Hasznosság díj egy olyan kategóriát teremtett a szokásos üzleti díjak között, amely hiánypótló és lehetővé teszi azoknak a vállalatoknak a díjazását is, amikre korábban nem volt lehetőségünk. A Provident Díj a társadalmi hasznosságot, a fenntarthatóságot és az innovációt együtt díjazza. A Kossuth Kiadó a könyvkiadás területén a tudásalapú társadalom fejlődését segíti. Olyan értékteremtő, innovatív tevékenységet folytat ahol a minőségi gyermekkönyvkiadástól (Globális felmelegedés - mit tehetünk mi?) a Nobel-díjas magyarokig (Világhíres magyarok, Made in Hungary or Made by Hungarians) a digitális könyvkiadástól (3000 e-könyv pld. Jókai Mór összes, Gárdonyi Géza és Móricz Zsigmond művei) az értékőrző könyvek kiadásáig (Amor Librorum sorozat: pld. Szenci Molnár Albert: Értekezés a legfőbb jóról, 1630) társadalmilag fontos és hasznos tevékenységet folytat. Munkája során nem a profitra, hanem a minőségre helyezi a hangsúlyt, kategóriájában különleges és díjazandó.”

Szuba Jolánta, a Kossuth Kiadó Zrt. könyvkiadási igazgatója a díj elnyerése kapcsán elmondta: „Nagy megtiszteltetés és öröm számunkra, hogy az első Provident Társadalmi Hasznossági Díjat a Kossuth Kiadó Zrt. nyerte el. Büszkék vagyunk arra, hogy a Kossuth Kiadó 60 éve áll a magyar olvasók szolgálatában, és a tudás örömét kínálja. A folyamatos innovációval mindent elkövetünk azért, hogy vezető pozíciónkat megőrizzük, és olyan műveket jelentessünk meg nyomtatott formában és különféle adathordozókon, amelyek elősegítik a tudásalapú társadalom kiteljesedését. Tizenöt éve rendszeresen támogatjuk az országos Kossuth-szónokversenyt, a középiskolások levelező versenyét, egyetemi tudományos versenyeket, és évente jelentős értékben könyveket, könyvsorozatokat juttatunk el a Kárpát-medencében élő magyar kisebbségeknek, iskoláknak, művelődési intézményeknek. Az elmúlt években háromszor nyertük el az Év Kiadója címet, amely a könyves szakma elismerése, de ami még ennél is fontosabb az olvasó és vásárló közönségünk hűsége. Kívánjuk, hogy a könyv, bármely formátumban – a mi közreműködésünkkel is – hűséges társa maradjon a világra nyitott és a tudásra törekvő embereknek. Bízunk abban, hogy azzal, amit teszünk és tenni fogunk, nyugodt lelkiismerettel jelenthetjük ki, hogy jogos tulajdonosává váltunk az első Provident Társadalmi Hasznossági Díjnak. Köszönjük!”

 


A Kuratórium tagjai:
Czakó Borbála, a HBLF elnöke, a Kuratórium elnöke
Adriány Kincső, a HBLF ügyvezető igazgatója
Bonifertné Szigeti Márta, a Regionális Környezetvédelmi Központ vezérigazgatója
Fürjes Balázs, a Nemzeti Eszközkezelő Felügyelő Bizottságának elnöke
Dr. Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke
Lambert Gábor, a Figyelő főszerkesztője
Spaller Endre a Nemzeti Innovációs Hivatal elnöke
Szirmák Botond, a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése