TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

A Kossuth Kiadó Zrt. nyerte el a pénzügyi vállalat és a Figyelő első alkalommal odaítélt közös elismerését.

A Hungarian Business Leaders Forum szakmai támogatásával felkért független bíráló bizottság a díj odaítélésekor úgy ítélte meg, hogy a Kiadó tevékenysége és innovatív szemlélete elősegíti a tudásalapú társadalom kialakulását. A díjat a Kossuth Kiadó képviseletében Szuba Jolanta könyvkiadási igazgató vette át 2014. november 7-én, a Figyelő TOP200 Gálán. Az idén elsőként átadott elismerést a gazdasági hetilap és a Provident közösen alapította azzal a céllal, hogy olyan vállalatokat díjazzanak, amelyek tevékenységükkel a társadalom egészére pozitív hatást gyakorolnak. Az alapítók a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) szakmai támogatásával független bíráló bizottságot kértek föl a díj odaítélésére. A kuratóriumi tagságot a magyar gazdaság és közélet jeles képviselői vállalták, akik az elismerésre érdemesnek tartott cégek jelölését követően konszenzussal döntöttek az idei év nyerteséről.


A díjra jelölt vállalat esetében feltétel volt, hogy a vállalkozás a társadalmi, környezeti és vállalatirányítási kihívásokra új, innovatív válaszokat adjon. Működését hosszú távú fenntartható stratégiai gondolkodás és felelős üzleti magatartás jellemezze, illetve a jelölt tevékenysége pozitív hatással legyen más üzleti szereplők mellett a társadalom egészére is. Kiemelt szempont volt továbbá, hogy a társaság olyan gazdaságilag kedvező, másolható termékeket vagy szolgáltatásokat hozzon létre, melyek fejlesztési célokat szolgálnak. A díjat bármely Magyarországon bejegyzett, legalább két éve működő gazdasági társaság nyerhette el, ha a kuratórium tagjai arra érdemesnek találták.

„Magyarországon szerencsére egyre több olyan vállalat működik, amely nem csupán a jövedelmezőségi, de a fenntartható fejlődés, a társadalmi hasznosság és az innováció terén is kimagasló teljesítményt tud felmutatni. A Provident Pénzügyi Zrt., mint Magyarország egyik legszélesebb körű CSR programját működtető vállalata a fenti értékeket saját működésében is kiemelten fontosnak tartja, ezért a Figyelővel és a HBLF-fel közösen olyan elismerést kívántunk létrehozni, amely ezen elvek menték a legkiválóbb vállalatokat díjazza. Azt gondolom, hogy idén ez biztosan sikerült, hiszen a tudás és az ismeretek közvetítésével a Kossuth Kiadó a társadalom számára kiemelten hasznos tevékenységet végez” – mondta el Szirmák Botond, a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója.

Czakó Borbála, a HBLF és egyben a Kuratórium elnöke hozzátette: „A Provident Társadalmi Hasznosság díj egy olyan kategóriát teremtett a szokásos üzleti díjak között, amely hiánypótló és lehetővé teszi azoknak a vállalatoknak a díjazását is, amikre korábban nem volt lehetőségünk. A Provident Díj a társadalmi hasznosságot, a fenntarthatóságot és az innovációt együtt díjazza. A Kossuth Kiadó a könyvkiadás területén a tudásalapú társadalom fejlődését segíti. Olyan értékteremtő, innovatív tevékenységet folytat ahol a minőségi gyermekkönyvkiadástól (Globális felmelegedés - mit tehetünk mi?) a Nobel-díjas magyarokig (Világhíres magyarok, Made in Hungary or Made by Hungarians) a digitális könyvkiadástól (3000 e-könyv pld. Jókai Mór összes, Gárdonyi Géza és Móricz Zsigmond művei) az értékőrző könyvek kiadásáig (Amor Librorum sorozat: pld. Szenci Molnár Albert: Értekezés a legfőbb jóról, 1630) társadalmilag fontos és hasznos tevékenységet folytat. Munkája során nem a profitra, hanem a minőségre helyezi a hangsúlyt, kategóriájában különleges és díjazandó.”

Szuba Jolánta, a Kossuth Kiadó Zrt. könyvkiadási igazgatója a díj elnyerése kapcsán elmondta: „Nagy megtiszteltetés és öröm számunkra, hogy az első Provident Társadalmi Hasznossági Díjat a Kossuth Kiadó Zrt. nyerte el. Büszkék vagyunk arra, hogy a Kossuth Kiadó 60 éve áll a magyar olvasók szolgálatában, és a tudás örömét kínálja. A folyamatos innovációval mindent elkövetünk azért, hogy vezető pozíciónkat megőrizzük, és olyan műveket jelentessünk meg nyomtatott formában és különféle adathordozókon, amelyek elősegítik a tudásalapú társadalom kiteljesedését. Tizenöt éve rendszeresen támogatjuk az országos Kossuth-szónokversenyt, a középiskolások levelező versenyét, egyetemi tudományos versenyeket, és évente jelentős értékben könyveket, könyvsorozatokat juttatunk el a Kárpát-medencében élő magyar kisebbségeknek, iskoláknak, művelődési intézményeknek. Az elmúlt években háromszor nyertük el az Év Kiadója címet, amely a könyves szakma elismerése, de ami még ennél is fontosabb az olvasó és vásárló közönségünk hűsége. Kívánjuk, hogy a könyv, bármely formátumban – a mi közreműködésünkkel is – hűséges társa maradjon a világra nyitott és a tudásra törekvő embereknek. Bízunk abban, hogy azzal, amit teszünk és tenni fogunk, nyugodt lelkiismerettel jelenthetjük ki, hogy jogos tulajdonosává váltunk az első Provident Társadalmi Hasznossági Díjnak. Köszönjük!”

 


A Kuratórium tagjai:
Czakó Borbála, a HBLF elnöke, a Kuratórium elnöke
Adriány Kincső, a HBLF ügyvezető igazgatója
Bonifertné Szigeti Márta, a Regionális Környezetvédelmi Központ vezérigazgatója
Fürjes Balázs, a Nemzeti Eszközkezelő Felügyelő Bizottságának elnöke
Dr. Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke
Lambert Gábor, a Figyelő főszerkesztője
Spaller Endre a Nemzeti Innovációs Hivatal elnöke
Szirmák Botond, a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója

Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.
A szakdolgozatomat a Starbucks marketingkommunikációjából írtam. Két évvel később megcsörrent a telefonom, és egy hang azt mondta, hogy van egy szabad marketinges állás a márkánál.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2017 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése