TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

A WienTourismus elismert nemzetközi írókat – köztük Dalos Györgyöt – kérte fel, hogy foglalják össze a témához kapcsolódó gondolataikat.

A Wien Tourismus 2014. október 16-án a bécsi szalonestek hangulatát idéző rendezvényen mutatta be a sajtó képviselőinek és az utazási irodai szakmának az osztrák főváros jövő évi tematikus programajánlatát. Az est díszvendége Dalos György író volt, aki a jubileumi év alkalmából készült könyv egyik szerzőjeként felolvasott a műből.


Dalos György írta a könyv magyar nyelvű szövegét Az én két körutam címmel. A többszörösen kitüntetett magyar író és történész jelenleg Berlinben él. 1968-ban elítélték „állam ellen elkövetett tevékenységért”, 1970-ben alapító tagként részt vett a magyar demokratikus ellenzék megalakulásában. 1987-től 1995-ig szabadúszó publicistaként dolgozott Bécsben, 1995-től 1999-ig a berlini Magyar Kultúrintézet vezetője. Az 1999-es Frankfurti Könyvvásár magyar tematikájának irodalmi kurátora. Eddigi utolsó regénye A közgazdász bukása címmel jelent meg a Rotbuch kiadó jóvoltából.

Bécs 2015-ben ünnepli a Ringstraße fennállásának 150 éves évfordulóját. A WienTourismus ebből az alkalomból elismert nemzetközi írókat kért fel, hogy foglalják össze a „150 éves a Ringstraße” témához kapcsolódó gondolataikat. Az így született irodalmi alkotásokat Bécs város turisztikai hivatala egy könyvben gyűjtötte össze.

1865, 2015. 150 éves a bécsi Ringstraße. Tizenhárom nézőpont címmel jelent meg 2014-ben a könyv, amelyet a WienTourismus a bécsi Metroverlag gondozásában adott ki a bécsi Ringstraße 150 éves jubileuma alkalmából. 13 nemzetközileg ismert és elismert, összesen 12 különböző országból érkező szerző dolgozta fel személyes, egymástól eltérő aspektusból a Ringstraße tematikáját. A szerzők anyanyelvén és német nyelven megjelenő írások a következő szerzőktől származnak: Sibylle Berg (Svájc), Timothy Bonyhady (Ausztrália), György Dalos (Magyarország), J. Sydney Jones (USA), Mitsuyo Kakuta (Japán), Radek Knapp (Lengyelország), Nicola Lecca (Olaszország), Eva Menasse (Németország), Vivien Shotwell (Kanada), Vladimir Sorokin (Oroszország), Michael Stavaric (Csehország), Marlene Streeruwitz (Ausztria) és Vladimir Vertlib (Oroszország).

„A bécsi Ringstraßén 150 év várostörténelme érhető tetten – mondja Norbert Kettner, a WienTourismus igazgatója. – A különleges körút magában hordozza Bécs eszenciáját. A Ringen, mindent felfedezhetnek a városba látogatók, amit Bécs nemzetközileg képvisel: a császári múltat az egykori császári rezidenciával, a Hofburggal, a zenei és művészeti metropolist az Állami Operaházzal és a Szépművészeti Múzeummal, a különleges kulináris kínálatot a hagyományőrző kávéházakkal, valamint a zöld területek és a nagyváros együttélését a körút mentén található számtalan parknak köszönhetően.”

A bécsi Ringstraßét Ferenc József császár nyitotta meg hivatalosan, 1865. május 1-én. 2015-ben a díszes körút fennállásának 150. évfordulóját rendezvények és kiállítások egész sorával ünnepli a város.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése