TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Az infokommunikációs iparág a teljes magyar gazdasági növekedést meghaladó módon képes a fejlődésre, ez a piacot érintő jó hír azonban évek óta komoly szakember hiányt is eredményez.

Hazánkban jelenleg csaknem 10.000 betöltetlen informatikai állás van, a hiány azonban világszinten problémát jelent, derült ki az Informatikai Vállalkozások Szövetségének felméréséből. Az IT piac folyamatos, dinamikus fejlődése további több ezer szakembernek tud megélhetést biztosítani a jövőben, ezért is fontos, hogy iparági és kormányzati összefogással felgyorsuljon az informatikusképzés, és az oktatási rendszer képes legyen a piac igényeit kiszolgálni. A gyors reagálás évi 150-250 milliárd forinttal növelheti a nemzetgazdaság teljesítményét.  A frissen végzett informatikusok egyébként szerencsés helyzetben vannak, hiszen az a kétezer fő, aki évről évre befejezi felsőoktatási tanulmányait éppen hogy pótolni tudja a nyugdíjba menő állományt, vagyis könnyedén válogathat a nettó 175 000-200 000 forintos átlagfizetésű állásokból. A jól képzett informatikusok iránti folyamatosan növekvő igényt az is alátámasztja, hogy a Qualysoft statisztikái szerint az olyan kurrens területeken, mint amilyen a JAVA fejlesztőké, az elmúlt évben az álláskeresők bérigénye tapasztalattól függően átlagosan 21-27 %-kal nőtt.


A Qualysoft maga is igyekszik elősegíteni a hallgatók felkészítését. A nyár folyamán a Pécsi Tudományegyetemmel közösen indította útjára a JAVA képzést biztosító JAVA Akadémiát , valamint a Qualysoft Tehetség Program keretén belül ERP és JAVA gyakornoki lehetőséget is nyújt bizonyos felsőoktatásban részt vevő diákoknak, akiknek ezután munkalehetőséget is felajánl a vállalat, amelynél idén már 50 új szakember kezdhette meg a munkát Budapesten, illetve több vidéki nagyvárosban. A vállalatra jellemző szakmai diverzitásnak köszönhetően az ott dolgozók egymástól teljesen eltérő kompetenciaterületeken is kipróbálhatják magukat – köszönhetően többek között annak, hogy a Qualysoft hivatalos vizsgaközpontként belső szakembereink lehetőséget ad átminősülésre -, sőt a globális ügyfélkörnek köszönhetően akár külföldön is szerencsét próbálhatnak.

Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.
A szakdolgozatomat a Starbucks marketingkommunikációjából írtam. Két évvel később megcsörrent a telefonom, és egy hang azt mondta, hogy van egy szabad marketinges állás a márkánál.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2017 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése