TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Az infokommunikációs iparág a teljes magyar gazdasági növekedést meghaladó módon képes a fejlődésre, ez a piacot érintő jó hír azonban évek óta komoly szakember hiányt is eredményez.

Hazánkban jelenleg csaknem 10.000 betöltetlen informatikai állás van, a hiány azonban világszinten problémát jelent, derült ki az Informatikai Vállalkozások Szövetségének felméréséből. Az IT piac folyamatos, dinamikus fejlődése további több ezer szakembernek tud megélhetést biztosítani a jövőben, ezért is fontos, hogy iparági és kormányzati összefogással felgyorsuljon az informatikusképzés, és az oktatási rendszer képes legyen a piac igényeit kiszolgálni. A gyors reagálás évi 150-250 milliárd forinttal növelheti a nemzetgazdaság teljesítményét.  A frissen végzett informatikusok egyébként szerencsés helyzetben vannak, hiszen az a kétezer fő, aki évről évre befejezi felsőoktatási tanulmányait éppen hogy pótolni tudja a nyugdíjba menő állományt, vagyis könnyedén válogathat a nettó 175 000-200 000 forintos átlagfizetésű állásokból. A jól képzett informatikusok iránti folyamatosan növekvő igényt az is alátámasztja, hogy a Qualysoft statisztikái szerint az olyan kurrens területeken, mint amilyen a JAVA fejlesztőké, az elmúlt évben az álláskeresők bérigénye tapasztalattól függően átlagosan 21-27 %-kal nőtt.


A Qualysoft maga is igyekszik elősegíteni a hallgatók felkészítését. A nyár folyamán a Pécsi Tudományegyetemmel közösen indította útjára a JAVA képzést biztosító JAVA Akadémiát , valamint a Qualysoft Tehetség Program keretén belül ERP és JAVA gyakornoki lehetőséget is nyújt bizonyos felsőoktatásban részt vevő diákoknak, akiknek ezután munkalehetőséget is felajánl a vállalat, amelynél idén már 50 új szakember kezdhette meg a munkát Budapesten, illetve több vidéki nagyvárosban. A vállalatra jellemző szakmai diverzitásnak köszönhetően az ott dolgozók egymástól teljesen eltérő kompetenciaterületeken is kipróbálhatják magukat – köszönhetően többek között annak, hogy a Qualysoft hivatalos vizsgaközpontként belső szakembereink lehetőséget ad átminősülésre -, sőt a globális ügyfélkörnek köszönhetően akár külföldön is szerencsét próbálhatnak.

A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése