TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

A Svájci Üzleti Napon mutatták be a Roche és a 77 Elektronika közös fejlesztésű sikerét.

Idén harmadik alkalommal került megrendezésre a Svájci Üzleti Nap, ahol a Magyarországon működő, svájci kötődésű vállalkozások bemutatásán túl az innovatív termékek és technológiák megismertetése volt a fő cél. Az eseménynek a SYMA Rendezvény és Kongresszusi Központ adott otthont.


A Roche 30 éve, 1984-ben hozta létre hazai képviseletét Magyarországon, amikor a bázeli anyavállalat tudományos központot nyitott Budapesten. A diagnosztikai képviselet 1991-ben csatlakozott, ettől az évtől vált elérhetővé a Roche minden terméke Magyarországon. 1997-ben új jogi személyiségként megalakult a Roche (Magyarország) Kft., egyesítve a svájci vállalat mindhárom – gyógyszeripari, diagnosztikai és diabétesz – üzletágát.


Az 1986-ban alakult négyfős budapesti családi vállalkozás, a 77 Elektronika Kft. a mai napig 100 százalékban magyar tulajdonban van. Több mint 25 éve fejleszt és gyárt világszínvonalú orvosdiagnosztikai eszközöket. Fennállása óta kiemelt figyelmet fordít a folyamatos innovációra, árbevételének 8-9 százalékát forgatja vissza minden évben új termékek és technológiák fejlesztésébe. Jelenleg öt kontinensre, összesen közel 100 országba kerülnek saját fejlesztésű és gyártású orvosi eszközei. A 77 Elektronika Kft. fejlődésének és sikerének záloga az, hogy stratégiájának legfontosabb eleme az innováció. Többek között ez teszi lehetővé, hogy az első évi 600 ezer forintos árbevételük 2014-re várhatóan 14,5 milliárd forint lesz, aminek mintegy 70 százaléka származik exportból.


A 77 Elektronika Kft. fejlesztési munkájának eredményeképpen az elmúlt években egyebek mellett elnyerte a Magyar Innovációs Nagydíjat, a Magyar Innovációs Díjat, a Magyar Termék Nagydíjat és a Leginnovatívabb Termék Díjat is.


A 77 Elektronika Kft. és a Roche diagnosztikai üzletágának együttműködése több mint 20 évre nyúlik vissza. Az együttműködés keretében a magyar cég vizeletvizsgáló berendezéseket fejlesztett és gyártott a Roche részére úgy, hogy teljes mértékben megtartotta önállóságát és a gyártott termékek a vállalat szellemi tulajdonát képezik. Ennek az együttműködésnek a kiemelkedő jelentőségű terméke a cobas 6500 analizátor sor, amely a laboratóriumi munka újabb területét teszi teljesen automatizálttá. Egyetlen gépen fut végig több, korábban manuálisan végzett folyamat. Így jelentősen csökken a hibák száma, nő a mérések pontossága, a laborok munkájának hatékonysága, végső soron a betegek biztonsága.


A berendezést teljes egészében a 77 Elektronika fejlesztette ki, beszállítására pedig 5 évre szóló, 50 millió euro értékű szerződést kötött a két cég. A vizeletlaboratóriumban működő üledékvizsgáló berendezés olyan teljes látóteres technológia, amellyel csak a magyar vállalkozás rendelkezik, és amiből az elmúlt 5 év alatt 1600 berendezést adott el külföldre. Ezt a magyar szellemi terméket 9 világszabadalom védi és az együttműködés értelmében a Roche igényeinek megfelelően került továbbfejlesztésre. A megállapodás szerint a 77 Elektronika által kifejlesztett és a Roche számára gyártott analizátorokat Roche márkanév alatt a gyógyszergyártó cég értékesíti majd világszerte. A berendezések szállítása ebben az évben kezdődött meg a Roche részére.


A két fél között megkötött egyedülálló üzletet a magyar kormány is kiemelten támogatta, annak a háromoldalú stratégiai együttműködési megállapodásnak a keretében, amit márciusban írtak alá a Nemzeti Külgazdasági Hivatallal. Az eddig megkötött stratégiai megállapodások körében ez az első alkalom, hogy egy magyar középvállalat és egy külföldi világcég lett a Miniszterelnökség stratégiai partnere.


Az ünnepélyes bemutatón Szabó László külgazdasági és külügyi államtitkár méltatta a közös svájci-magyar fejlesztés sikerét. Jean-François Paroz, Svájc magyarországi nagykövete pedig így nyilatkozott az eseményről: „A Swiss Business Day kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy számos olyan ipari sikertörténetet ünnepeljünk, amely ebből a svájci-magyar együttműködésből született. A közös erőfeszítés tehát mindkét fél javát szolgálja. Innováció és kreativitás központi szerepet játszanak ebben a sikeres együttműködésben, ezért lett a rendezvény mottója is ez.”

A Svájci Üzleti Napon mutatták be a Roche és a 77 Elektronika közös fejlesztésű sikerét.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése